Tempo og rækkefølge – i byens udvikling

#

Af Jan Klit (C) formand for Miljø- og Planlægningsudvalget – Foto: Peter Brandi©

Hvad kommer først? Det ene eller det andet projekt?

Lad mig starte med at slå fast: Hørsholm vil tabe terræn, hvis vi ikke udvikler vores kommune og by. Vi skal have flere borgere til kommunen, og det kræver et bredt udbud af gode boliger med attraktive tilbud på handels-, social- og fritidsområdet. Vi politikere har udarbejdet udbygnings- og fortætningsplaner og strategier for vores overordnede vækst og udvikling.

De politiske rammer er lagt.
Så skal de fyldes ud. Og det sker i et aktivt samspil mellem kommune og bygherreinteressenter, og det er dette samspil, som bestemmer tempo og rækkefølge.
Vi har vores mening, bygherrerne har deres. Men det kan være svært lige at vide, hvornår Dades er klar til at foreslå et projekt på Midtpunktet, eller hvornår vi selv er klar til en udbygning af Kokkedal St. Så længe udviklingen sker inden for de lagte planer, må udbud og interesse bestemme rækkefølge, og i nogen grad tempoet.

Nu til det konkrete, jeg er blevet spurgt om:
-Hvorfor prioriterer I ikke udviklingen af den gamle rådhusgrund før Kokkedal Station?
Her er der ikke tale om et enten eller, men et både og. Vi har også sat udviklingen af rådhusgrunden i gang, men den er bare ikke kommet langt processen.  Så jeg er da overbevist om, at rådhusgrunden nok skal blive bebygget på et tidspunkt med et spændende projekt.

-Bliver biodiversiteten på KS-projektet ikke bare et potteplante-arrangement?
Nej, det synes jeg bestemt ikke. Det er klart, vi ikke lige kan få en stor park ind i projektet, men grønt skal der nok komme, og i forhold til i dag, hvor der sket ikke er noget, er lidt jo en forbedring.

-De mange projekter, der er gang i, er det Hørsholm-konservativ politik?
Ja, det er det. Ikke for enhver pris, men når vi kan forbedre og udvikle vores kommune, så skal vi gøre det.

-Hvorfor ikke koncentrere handelen i Midtpunktet?
Jeg vil bestemt gerne støtte Midtpunktet og den videre udvikling der, men ikke kun. Giver det mening med en dagligvarebutik på Kokkedal Station? Ja, det synes jeg. Er det smart at handle på vej hjem? Ja, det er det.

da_DKDansk