Fest i Svømmehallen

#

Af Peter Brandi – Foto: Peter Brandi©

Hørsholm Svømmehals 40-års fødselsdag blev fejret i efterårsferien, med gratis adgang hele dagen. Et tilbud mange benyttede.

Det hele startede med morgenmad på bassinkanten, da den var indtaget, så var der Aqua dance for hele familien.

Der bombes – Foto: Peter Brandi©

Der var lagt op til en af de noget større events, nemlig bombekonkurrence for alle aldre. Men et eller andet sker åbenbart med alderen, for der var mange flere børn end voksne, der havde lyst til at deltage i denne krævende disciplin.

Udspring fra tårnet – Foto: Peter Brandi©
Der var fine fødselsdagskager til alle – Foto: Peter Brandi©

Så var det blevet tid til udspring fra de lokale tårnspringere, der modigt kastede sig ud fra 5 og 3 meter vippene.

Det store tilløbsstykke var afsyngning af fødselsdagssang for Svømmehallen, med Nadja Hageskov som ”korleder”. Præmien for sangen, var et (eller flere) stykke fødselsdagskage, med sodavand til.

Den officielle del af arrangementet blev sluttet af med at Hørsholm Svømmeforening, gav gode råd til hvordan man kan blive en bedre og hurtigere svømmer.

I en pause mellem dagens mange pligter, fangede jeg Udvalgsformanden for Sport- Fritid- og Kulturudvalget (SFKU) Nadja Hageskov, til en hurtig snak om festen og Svømmehallen i almindelighed.

Nadja Hageskov skærer for af kagerne – Foto: Peter Brandi©

På spørgsmålet om hvorfor man har valgt at fejre Svømmehallens 40års jubilæum, svarede Nadja, ”i disse spare tider, har vi behov for at fejre det der kan fejres. Og vi har en meget velfungerende Svømmehal, der har været en integreret del af mange hørsholmeres opvækst. Det er noget der fortjener at blive fejret.”

Hvem kommer egentlig i Svømmehallen?

Der blev lige tid til et smil til fotografen, midt i kageuddelingen – Foto: Peter Brandi©

”Der er der rigtig mange der gør,” svarer Nadja Hageskov, og fortsætter ”i 2018 var der 10.235 pensionister, knapt 39.000 voksne og 34.300 børn der besøgte Svømmehallen, dertil kommer 5.800 betalende skoleelever. Så skal vi ikke glemme, at Hørsholms Skoler har svømmeundervisning i hallen. De kommer selvfølgelig flere gange, men regner man det om til enkeltbesøg, er det knapt 10.000 der kommer ind gennem ”tælleapparaterne.” Efter et hurtigt blik ud i hallen, supplerer Nadja Hageskov sit svar; ”Det samlede antal var præcist 99.225, og så skal vi ikke glemme Hørsholm Svømmeforenings 1.400 medlemmer som i gennemsnit svømmer 2 gange om ugen hvilket bliver ca. 125.000 ”indgange”, så der er ca. 225.000 gæster om året.”

Det så ud til at kagen faldt i god jord – Foto: Peter Brandi©

Hvad med fremtiden?

”Der er flere ting i gang allerede, der kommer blandt andet en betalingsautomat. Den står ude i forhallen, men der mangler endnu nogle ting før vi kan tage den i brug. Det er selvfølgelig ikke noget der i første omgang gør Svømmehallen bedre som Svømmehal, men det er en opdatering, der skal effektivisere driften, så vi forhåbentlig får råd til de opgraderinger, som jeg gerne ser vi kan tilføre Svømmehallen.”

Så blev det tid til at skære kagen for.

Det var en sjov dag, og det var tydeligt, at såvel børn som voksne havde en god dag.

Fik du ikke læst artiklen om åbningen af Hørsholm Svømmehal for 40 år siden, kan du finde artiklen her: Åbning af Hørsholm Svømmehal

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk