Kategorier
Det sker i gågaden Historie

Museumsforeningen og Egnsmuseet fejrer 80 års jubilæun

Af Peter Brandi – Foto: I de første årtier af 1900-tallet udviklede Hørsholm sig til en moderne forstadskommune i kraftig vækst. Alligevel valgte man det for længst nedrevne Hirschholm Slot som forsidemotiv på dette reklamehæfte, der var rettet mod potentielle tilflyttere – Hørsholm Lokalarkiv©

Jubilæet fejres med en reception i Trommens forhal, tirsdag den 17. september kl. 17 til 18 alle interesserede er velkommen.
Kl. 18:00 afholder lokalhistoriker Lisbet Hein causeriet ”Hørsholm og historien”.

Den 17. september er det 80 år siden, at Hørsholm Egns Museum blev åbnet, og i den anledning inviterer Museumsforeningen for Hørsholm og Omegn til reception.
Efter foredraget kan interesserede blive og høre Lisbet Heins causeri “Hørsholm og Historien”.

Formanden for Hørsholm og Omegns Museumsforening siger: “Interessen for Hørsholms historie gennem årene været levende blandt områdets beboere. Det skyldes nok, at placeringen af Hirschholm Slot her gjorde, at den lokale historie hurtigt også fik et rigshistorisk perspektiv.  Ud over slottet, plejer vi også at nævnte andre markører, der har haft betydning for lokalhistorien, nemlig Nordsjællands skoves forvaltning fra Hirschholm, garnisoneringen af husarer samt Den Militære Klædefabrik.”

Museumsforeningen instifter en ny pris
Der har aldrig været mulighed for at påskønne personer, der har gjort en særlig indsats for at formidle Hørsholms historie.
Det ændrer Hørsholm og Omegns Museumsforening nu på, i anledning af jubilæet indstiftes prisen “H.C. Rosted Prisen” der vil blive uddelt for første gang.

I 1960’erne og 70’erne følte mange, at kommunens kraftige vækst gik ud over det ”historiske Hørsholm”. Museumsforeningen ind i bestræbelserne for at få bevaret nogle af egnens gamle bygninger. Her er medlemmerne på udflugt til Kokkedal Slot.Foto: Lokalarkivet i Hørsholm

”Hørsholm og historien”
I forlængelse af receptionen er gæsterne inviteret til at høre causeriet ”Hørsholm og historien” ved Lisbet Hein, lokalhistoriker og tidligere leder af Hørsholm Egns Museum, causeriet bliver afholdt i Lilletrommen.

Lisbet Hein vil tale om lokalhistoriens betydning for Hørsholms identitet, og om Hørsholms fascination af sin fortid: Når store beslutningen skal tages, eller udviklingen går (for) hurtigt, vender man sig ofte mod historien, mod det gamle Hørsholm. Stiftelsen af Museumsforeningen og oprettelsen af Hørsholm Egns Museum for 80 år siden kan ses som et udslag af denne tankegang: Man ønskede at få dokumenteret Hørsholm historie, så senere generationer har mulighed for at kende og fastholde Hørsholms særlige identitet.

Kategorier
Det sker i gågaden Kultur

Stumfilmen ‘Afgrunden’ med live pianist

Kom med ind i mørket, læn dig tilbage og oplev en filmvisning, som den foregik for 100 år siden, når Kulturhus Trommen d. 3. oktober kl. 19-20 blænder op for en helt unik visning af Urban Gads stumfilmsklassiker ’Afgrunden’ akkompagneret med livemusik af pianist, kapelmester og komponist Lars Fjeldmose, som helt særligt denne aften vil levere underlægningsmusik til filmen på Kulturhus Trommens Steinway-flygel.

Filmen, der er fra 1910, er et vaskeægte erotisk melodrama med Danmarks måske største internationale filmstjerne nogensinde, Asta Nielsen i sin debuterende rolle.

Filmen handler om klaverlærerinden Magda, som møder præstesønnen Knud, der hurtigt inviterer hende på sommerferie i forældrenes præstegård. Et omrejsende cirkus slår lejr i landsbyen, og Magda forlader den godmodige Knud til fordel for den vilde, spændende cirkusrytter Rudolf. Det viser sig hurtigt, at cirkuslivet med Rudolf er alt andet end lykkeligt, og Magda går en tragisk skæbne i møde.

Filmen er særligt berømt for en helt bestemt dansescene, hvor Nielsen med det, der blev navngivet ”Gauchodansen”, vrider og sig op ad en bagbundet Poul Reumert. Det var med datidens briller utroligt stærke sager, som vakte både opsigt og forargelse.

Instruktøren, manuskriptforfatteren og forfatteren, Urban Gad betragtes som en af pionererne inden for den tidlige danske stumfilm.

Billetter koster 60 kr. og kan købes via bibliotekets hjemmeside.

Peter

Kategorier
Det sker i gågaden Det sker i Midtpunktet

Sammen om byen –

Hørsholm Bysamarbejde inviterer til en farverig dag i Bymidten

Kom forbi Torvet i Bymidten lørdag d. 20. august kl. 10-14 og fortæl om dine drømme for Bymidten. Her kan du møde Hørsholm Bysamarbejde og se den nye vision for Bymidten. Overskriften er ”Det gode liv”, og har fokus på at skabe aktiviteter med fokus på nydelse, selvforkælelse, kvalitet og lokale fællesskaber.

“Vi vil gerne fejre at vi har fået en ny vision for Bymidten og invitere byens borgere til at markere den sammen med Hørsholm Bysamarbejde. Vi har, i samarbejde med kultur- og handelslivet, krydret dagen med aktiviteter som sætter fokus på visionen ”det gode liv”. I Hørsholm Bysamarbejde arbejder vi på, at mange står sammen om en skabe en attraktiv handelsby, og vi glæder os til at sætte gang i spændende aktiviteter,” siger Jens Jakobsen, formand for Gågadeforeningen. 

DET KAN OPLEVES:

Byvandring gennem Bymidten
Kom på en sjov og oplevelsesrig tur, og ‘gå på jagt’ efter svarene på turen. Der er noget for alle aldre, og du kan vinde præmier. Arrangør: Støt Lokalt

Litterær skattejagt gennem Bymidten butikker
Find de skjulte bøger i butikkerne og få inspirerende bogcitater om det gode liv. Der præmier fra byens butikker på højkant. Arrangør: Hørsholm Bibliotek

Byg dit eget Bymidte-hus
Slip fantasien løs og lav dit eget bud på et Bymidte hus ud af genbrugsmaterialer. Arrangør: Museum Nordsjælland

Tegn dine drømme på fortovet
Fat kridtet, og farvelæg Bymidtens gader og stræder. Hvad er dine drømme for det gode liv i Bymidten? Arrangør: Hørsholm Bysamarbejde

Oplev den nye vision for Bymidten
Plancher fortæller om visionen “Det gode liv”. Stem også på dine yndlings koncepter. Arrangør: Hørsholm Bysamarbejde

Hørsholm Bysamarbejde vil i de kommende år være synlige i byen med forskellige aktiviteter. ”Bymidten er første fokusområde, da der er brug en levende Bymidte for at kunne være en attraktiv by. Hørsholm Bysamarbejde vil dog sideløbende arbejde med de andre handelscentre for at skabe synergi i byen,” siger Jens Jakobsen.

Se mere på Hørsholm Bysamarbejdes hjemmeside: Hørsholm Bysamarbejde – sammen om en bedre by (horsholm.dk)

Fakta : Hvad er Hørsholm Bysamarbejde?

Hørsholm Bysamarbejde blev etableret i 2018 og består af repræsentanter fra detailhandlen og Hørsholm Kommunes kommunalbestyrelse.

Hørsholm Bysamarbejde er sammen om udviklingen af en bedre by. Formålet med Hørsholm Bysamarbejde er at skabe en lokalforankret byudviklingsdynamo på tværs af private og offentlige aktører i Hørsholm Kommune.

Målet er at skabe et bredt og solidt samarbejde på tværs af byen, som kan sikre, at den også i fremtiden bliver et attraktivt sted at bo, arbejde og drive forretning.

Bysamarbejdets medlemmer er:

Lisbeth Chabert, Ugebladet

Lisbeth Dalgaard, Kongevejscentret

Jens Jakobsen, Formand for Gågadeforeningen

Birger Iversen, Hørsholm Midtpunkt

Erik Fraas, Hørsholm Erhvervsnetværk

Christina skov Petersen, Trommen

Allan Handreck, Tømremesterforeningen

Christer Thorell, Dades

Brian Banke, MENY Rungsted

Knud N. Nordby, Rungsted Havn

Tine Junget Røhling, Hørsholm Erhvervsnetværk

Lars Christiansen, Håndværkerforeningen

Marianne Karlsen, DEAS Asset Management (Kongevejscentret)

Charlotte Kirchheiner, Formanden for Byudviklingsudvalget

Henrik Klitgaard, Formanden Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget,

Ann Lindhardt, Medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse

Vibeke Høgild, Støt Lokalt

Maria Dahl, Støt Lokalt

Kategorier
Det sker i gågaden

Et lille bidrag til COP 26

Af Tina Holkmann Gerling, Centerleder Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Repair Café starter på Hørsholm bibliotek lørdag den 6. november kl. 11-13.

Den første Repair Café i Danmark kom til verden på Østerbro i 2013. Siden da har de spredt sig over hele landet og er nu også kommet til Hørsholm. Ideen bag er enkel. Frivillige mødes i et fællesskab og samarbejder om at reparere ting, som ellers ville være blevet smidt ud. Reparationerne er gratis. Det eneste, man betaler for, er eventuelle reservedele.

Repair Caféerne går til kamp mod brug-og-smid-væk-kulturen, men er på ingen måde konkurrenter til lokale reparationsvirksomheder. Tvært imod kan det også være et formål at kunne lede forbrugerne til den rette reparatør.

Hørsholm bibliotek bakker initiativet op og lægger lokale til de to timer den første lørdag i måneden, hvor caféen foreløbig vil være åben. Alle er velkomne. Både de, der måske kunne have lyst til at være med som frivillige, og de, der har noget, de gerne vil have repareret. Enten på stedet eller bare vil høre, om det måske kan lade sig gøre og så måske vil komme med det ”havarerede” næste gang.

Frivillig center og Selvhjælp Hørsholm er sekretariat for initiativet, og centerleder Tina Holkmann Gerling er lidt stolt af timingen. ” Vi hører meget om, hvad de ønsker at opnå, og måske endnu mere om, hvad de frygter ikke at opnå i Glasgow på COP 26. Så er det dejligt at kunne komme med et bidrag, hvor mikroskopisk det end er, til en grønnere verden. Vi ved godt, at vi ikke bør smide ud og købe nyt, men vi er ikke alle lige fikse på fingrene. Godt, at der nu er et sted, hvor vi kan gå hen og få hjælp.”

Initiativtager til Repair Café i Hørsholm, Ingelise Debois Christensen, tilføjer: ”Ja, og vi håber, at få så mange både brugere og frivillige hænder, at vi bliver nødt til at holde åbent hyppigere end her i starten. Foreløbigt glæder vi os til slå dørene op på lørdag, og allerede der redde noget fra at blive smidt væk i smuk overensstemmelse med COP 26.”

Kategorier
Det sker i gågaden Kultur

International forfatterscene med Rachel Cusk

Rachel Cusk – Foto: Kajsa Gullberg©

Biblioteket inviterer til en aften om moderskab og tabuer i litteraturen tirsdag d. 2. november kl. 19.15, når vi livestreamer en samtale mellem den canadisk-britiske forfatter Rachel Cusk og skribent og redaktør på Weekendavisen, Kathrine Tschemerinsky, i Den Sorte Diamant.

Den omdiskuterede litterære verdensstjerne Rachel Cusk lagde ikke fingrene imellem i Et livsværk og belyste med hudløs ærlighed de mindre romantiske aspekter af moderskab. Cusk gæster Den Sorte Diamant til en samtale med litteraturredaktør Kathrine Tschemerinsky om A Life’s Work (2001), som netop er blevet oversat til dansk. Beretningen vakte stor modstand i den britiske presse – ikke mindst fra andre mødre – og offentlig udskamning og anklager om kønsforræderi satte nyt lys på ærlighedens pris for Cusk. Hvor langt kan man tillade sig at gå? Og hvordan ser Cusk på moderskabet og Et livsværk i dag?

Som optakt til aftenens livestreaming har vi inviteret lektor i Litteraturvidenskab ved Lunds Universitet, Elisabeth Friis, til at introducere til genren moderskabslitteratur, som fylder mere og mere i også dansk litteratur.

Gratisbilletter kan hentes fra bibliotekets hjemmeside.

Kategorier
Børn og skole Det sker i gågaden

Doktor Gys

Doktor Gys – Pressefoto

Halloween med Doktor Gys lørdag d. 30. oktober kl. 10 – 13 på Hørsholm Bibliotek

Doktor Gys kommer til Hørsholm bibliotek og spreder gys og rædsel. Se, hør og prøv på tæt hold, hvordan de blodige special-effekter, som man ser det på film, bliver lavet. Oplev selv, hvordan det føles at få lavet et drabeligt skudhul i panden eller et blodigt kraniebrud, der ser så realistisk ud, at du selv kommer i tvivl, om du har været ude for en voldsom ulykke. Heldigvis er det dog bare special-effekter.

Arrangementet er for de 8-12-årige, billetter koster 40 kr. og foregår i Spiessalen på Hørsholm Bibliotek

Kategorier
Det sker i gågaden Kultur

Hørsholm Bibliotek fejrer 150 år

Af Peter Brandi – Foto: Unsplash©

I 2021 fylder Hørsholm Bibliotek 150 år,og det fejrer de med et kæmpe brag!

Den 25. september vejrer flagene i hele huset – og det festlige fødselsdagsprogram vil både byde på taler, koncert, udstilling, ballonmand, tryllekunst, koncerten Tag Jorden rundt med Katrine Bille! – som  blandt andet er kendt fra børneprogrammet Lillenørd, forfatterforedrag med Lotte Kaa Andersen, kage og alt mulig andet spændende for både store og små.

Historien om Hørsholm Bibliotek begyndte i oktober 1871, hvor kommunens første bibliotek så dagens lys. Dengang var rammerne dog mere beskedne end i dag og med placering i Hørsholm præstegård. Den slags sognebogssamlinger var ikke usædvanlige i 1700- og 1800-tallet.

Selve biblioteksloven kom først i 1920, og med den kom etableringen af det moderne folkebibliotek, hvor formålsparagraffen helt enkelt lød, at staten skal yde tilskud til biblioteker, hvis opgave det er at udbrede ”kundskaber og almindelig oplysning”.

Sådan ser biblioteket ud i dag – Foto: Hørsholm Bibliotek©

I den seneste bibliotekslov fra 2000 hedder det, at bibliotekerne ”skal fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet”. Hørsholm Bibliotek har gennem de sidste 150 år skiftet placering flere gange og både haft til huse i Hørsholm Midtpunkt og siden 1988 været integreret i Kulturhus Trommen – og det er da netop her og i bibliotekets ånd fødselsdagen skal fejres.

Det starter kl. 10:00 – læs hele programmet på bibliotekets hjemmeside. https://biblioteket.horsholm.dk/

OBS: Der er gratis adgang men til de enkelte arrangementer, men billetter kræves!

Kategorier
Det sker i gågaden Handel

Åbning af handlen i Gågaden

Af Thorkild Gruelund Foto: Thorkild Gruelund©

Gågaden i Hørsholm er i ‘festtøjet’ i anledning af, at stort set alle butikker i byen åbner nu på tirsdag. 

Flag og påskeliljer gør gaden lidt anderledes lidt flottere end i dagligdagen. 

Mange forretningsdrivende har haft det virkelig hårdt under nedlukningen. Så det er en stor fest værdig, at Corona nedlukningen er ovre.  

Vi håber mange af vore gode kunder finder vej til byens forretninger. 

Thorkild Gruelund – Formand, Gågaden i Hørsholm 

Kategorier
Det sker i gågaden

Et levende Hørsholm – hele sommeren

Foto: Peter Brandi©

’Et levende Hørsholm’ er et tilbud, der har til formål at skabe mere liv i byen henover sommeren 2020.

De lokale initiativer i byrummet er blevet til i et dynamisk samarbejde mellem Hørsholm Kommune, detailhandlen, frivillige organisationer, græsrødder og lokale ildsjæle og er finansieret af Hørsholm Kommunalbestyrelses sommerpulje og Folketingets sommerpakke til børn og unge.

Borgmester Morten Slotved (C) – Foto: Peter Brandi©

Borgmester Morten Slotved siger: ”Et levende Hørsholm’ viser at der sagtens kan være sammenhæng mellem kvalitet og tempo. Det er jo fantastisk at vi sammen kan stable et flot aktivitetsprogram på benene med så kort varsel. På grund af Corona skal mange holde ferie i Danmark i år, og nu skal man ikke være bekymret for, at Hørsholm ligger øde hen i sommermånederne – tværtimod. Mit håb er at ’Et levende Hørsholm’ kan vise sig at være en succes, som kan gentages.”

Lokale ildsjæle driver aktiviteterne

Aktiviteterne er fordelt henover ugerne 28-32 i juli og august, og Hørsholm Kommune samarbejder på tværs for at arrangere alt fra sommeryoga til historisk skattejagt.

Rungsted-Hørsholm Floorball Klub er en af de foreninger, som har fået støtte fra Folketingets sommerpakke for børn og unge til at lave aktiviteter i løbet af sommerferien. Alle hverdage fra den 13. juli til og med den 31. juli kl. 14-20 er der streetfloorball udendørs på en mobil bane foran Hørsholmhallen i Idrætsparken. Klubben stiller med erfarne instruktører, det er muligt at låne en stav, og så er aktiviteten gratis for alle.    

”Vi glæder os virkeligt meget til at byde Hørsholms børn og unge velkommen til streetfloorball i løbet af sommeren! Vi spiller udenfor i sommersolen og er klar til at tage imod alle, der har lyst til at spille floorball. Floorball er en sportsgren for alle – uanset alder og niveau, og hos os går det sportslige og det sociale fællesskab hånd i hånd – sammen vinder vi oplevelser!” fortæller Stephan Grey, som er formand for Rungsted-Hørsholm Floorball Klub.

Her kan du læse mere om aktiviteterne: her

Gule stole flytter ind

På Gågadetorvet flytter der i juli måned 30 gule stole ind, som borgerne kan tage i brug og flytte rundt på som de ønsker. Stolene skal være med til at symbolisere en positiv udvikling i bymidten og håbet er, at de kan være med til at knytte fællesskaber og skabe liv på tværs.

FAKTA – Lokale aktører:

  • Hørsholm Kommune
  • Gågadeforeningen
  • Kulturhuset Trommen
  • Hørsholm Egnsmuseum – en del af Museum Nordsjælland
  • Det lokale foreningsliv
  • Hørsholm Bibliotek
  • Restaurant Bøf & Bolle
  • Hørsholm Musikskole
  • Mit Yoga
  • Dades
  • ”Støt Lokalt” facebookgruppe  
  • Idrætsparken
  • Hørsholm Midtpunkt
  • Handelsforeningen for Hørsholm og Omegn
  • Kongevejscentret
  • Med flere…

Peter

Kategorier
Det sker i gågaden Handel

Unormal høj efterspørgsel på naturmidler, der styrker immunsystemet

Af Peter Brandi – Foto: Peter Brandi©

Danmarks ældste naturmiddelfirma, Natur-Drogeriet, oplever en unormal høj efterspørgsel på C-vitamin, D-vitamin og Urte-pensil i øjeblikket. Alle tre produkter er immunstyrkende.

Imens mange erhvervsdrivende melder om nedgang i ordrer på grund af den situation, hele verden i øjeblikket befinder sig i, er status helt anderledes hos Danmarks ældste naturmiddelfirma, Natur-Drogeriet, der i år fylder 75 år.

Foto: PR.

Ifølge salgschef Helle Darling kører produktionsapparatet, der sammen med resten af virksomheden ligger i Hørning ved Skanderborg, med en for årstiden usædvanlig høj mængde af immunstyrkende produkter.

”I forhold til et almindeligt forår med forkølelse og influenza er efterspørgslen femdoblet på C-vitamin, D-vitamin og Urte-pensil, som alle tre virker immunstyrkende. Stigningerne varierer lidt, men den højeste ligger faktisk hos Urte-pensil, som er et af vores ældre produkter med mere end 40 år på bagen” siger Helle Darling.

Natur-Drogeriets produkter forhandles i mere end 500 fysiske butikker i Danmark fordelt på helsekostbutikker, Matas og apoteker. Virksomheden er godkendt af Lægemiddelstyrelsen som lægemiddelvirksomhed og lever op til de krav, som myndighederne stiller firmaer, der producerer og sælger naturmedicin.

I Hørsholm er Ø-Butikken en af de mere end 500 fysiske butikker, der blandt andet fører de nævnte 3 produkter fra Natur-Drogeriets.

Julie Andersen fra Ø-Butikken siger, ”der ingen tvivl om, at når myndighederne, går ud og oplyse om at vi skal styrke vores immunforsvar, samtidig med at de anbefaler at den almindelige dansker styrker sig med vitaminer, så er det noget befolkningen hører efter.

Som specialforretning med særligt uddannet personale, er vi nogle af dem, der kan vejlede om, hvilke produkter der kan hjælpe kunderne i deres individuelle behov, også i forhold til den nuværende situation.

Der er ingen tvivl om, at der kan gøres rigtig meget for at styrke ens immunforsvar. Især i forhold til de let-optagelige vitaminer, olier, kosttilskud og naturlægemidler. Især det at styrke luftvejene i øjeblikket har meget fokus.”

Et blik ind i Ø-Butikken – Foto: Peter Brandi©

Julie tilføjer, ”det også er vigtigt at tilpasse den måde vi driver forretning på, f.eks. har vi haft behov for at være nytænkende i forhold til vores pakke og leverings service.

Hvis kunder føler sig utrygge ved at handle direkte i butikken, kan de hente varerne i en plastikpose foran / bagved butikken og betale direkte på MobilePay

Vi har også en service til dem der er i karantæne, syge eller blot føler sig utrygge ved at handle i den nuværende situation. De kan få leveret varerne direkte til døren.

Vi har også været heldige med, at vi i god tid lykkedes med at få en god sending af Sonetts naturlige håndsprit, (som i talende stund stadig er på lager). Det og vores nye tiltag har givet os rigtig mange nye kunder fra nær og fjern. De kommer fra Frederikssund, Humlebæk og Skodsborg og endda længere væk.”

Julie Andersen slutter ”Bevares; der skal løbes stærkt, for vi er heldige at have gode loyale, lokale kunder der støtter os i denne svære tid. – Tak  for det.”

Kategorier
Det sker i gågaden Kultur

Ny hjemløse march

Af Peter Brandi – Foto: Søren Dahl Nielsen – Privatfoto

Den 20-årige Søren Dahl Nielsen, der mandag den 2. marts kl. 16, skal introducere Ditte Haarløv Johnsens gribende dokumentarfilm ”Hjemløs” ved hvad det vil sige at være hjemløs.

Søren Dahl Nielsen er også initiativtager til Hjemløsemarchen der finder sted den 8. marts.

Han har selv prøvet at være hjemløs i 3,5 år sammen med sin Mor Mette.

De mistede deres hjem i Helsingør, da deres rækkehus blev svært angrebet af skimmelsvamp. Det var mens Søren gik på Gymnasium. På trods af de svære vilkår fik han taget sin studentereksamen med gode karakterer.

Det skyldes blandt andet, at han kunne sidde på Hørsholm Bibliotek, hvor han kunne studere samtidig med at de fleksible åbningstider på biblioteket gjorde stedet velegnet som varmestue. Så det at komme på biblioteket i Hørsholm er lidt som at komme hjem.

Men samtidig er hans egen historie et bevis på, at hjemløshed ikke kun er begrundet i psykisk sygdom, alkoholisme eller stofmisbrug. Der kan være et utal af grunde, og vi må ikke glemme, at hjemløshed er et symptom på samfundsproblemer, og hjemløshed kan kun fjernes, hvis vi fjerner de underliggende problemer.

Søren Dahl Nielsen har fået inspiration til sin kamp mod hjemløshed og herunder Hjemløsemarchen ved, at læse Michael Valeurs bog Hjemløs, der kaldes romanen om den glemte march i 1928. Denne gribende historiske roman, der bygger på virkelige hændelser, fik Søren tid til at læse i sin tid som ”beboer” på Hørsholm Bibliotek. Og da den er på 595 sider, tager den lidt tid at læse.

Hjemløse marchen i år finder sted den 8. marts, og den kommer igennem Hørsholm.

Det er en sag, der bør berøre os alle.

Læs artiklen om filmforevisningen her

Kategorier
Børn og skole Det sker i gågaden Kultur

Lasse-Leif banko på Biblioteket

Tegning af Annette Carlsen©

Kom og vær med til en hyggelig omgang banko og højtlæsning når børnebogsforfatter Mette Finderup gæster Hørsholm Bibliotek lørdag den 14. marts kl. 11-12:30. Lasse-Leif banko

Mette Finderup har skrevet de populære og humoristiske børnebøger om Lasse-Leif, der sammen med dukken Luske-Lise kommer ud for mange sjove situationer.

Mette Finderup – Pressefoto

Mette Finderup vil fortælle lidt om tilblivelsen af bøgerne og læse højt fra en af historierne. Børnene får udleveret en bankoplade, så de kan spille Lasse-Leif banko undervejs. Der er fine præmier på højkant og alle deltagende børn får en plakat med hjem!

Det er for børn fra 3-6 år.

Billetter til 25,- købes på bibliotekets hjemmeside her. Det er kun børn, der skal have billet. Da der er et begrænset antal pladser, kan der kun deltage én voksen pr. barn.

da_DKDansk