Kategorier
Sundhed

Essentiel tremor – Et foredrag for rystesyge og pårørende

Foto: Susanne Thorndahl – Formand for Essentiel Tremor Foreningen – Privatfoto

Den 15. februar kl. 13:00 – 15:00 kan du komme og høre formanden for Essentiel Tremor Foreningen Susanne Thorndahl fortælle om rystesyge, samt hendes egne oplevelser og erfaringer med sygdommen.

Bliv oplyst om symptomer, diagnose, medicin, behandling og hvad der ellers sker på området.

Der vil slutvis være sat lidt tid af til spørgsmål.

Læs mere på essentieltremor.dk

Gratisbillet kræves. Billetten skal hentes fra bibliotekets hjemmeside.

OBS begrænsede pladser.

Kategorier
Børn og skole Sundhed

De unge i Hørsholm dropper også røgen

Af Peter Brandi – Foto: Caroline Victoria Christensen (A) – Pressefoto

I uge 23 var den gode nyhed for folkesundheden, at flere teenagere og unge dropper cigaretterne. Det gælder heldigvis også de unge i Hørsholm, hvor den seneste sundhedsprofil viser et fald på 17 procent i andelen af 16-24-årige, der ryger dagligt eller lejlighedsvist i dag sammenlignet med for fire år siden. Det er en positiv udvikling blandt Hørsholms unge, der i forvejen ligger en del under landsgennemsnittet, hvad angår rygning.

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden lancerede den 7. juni en ny kampagne, målrettet unge mellem 20 til 24 år, hvor rygning er mest udbredt. Og en af pointerne er, at det er vigtigt at forholde sig til sin rygning, inden man for alvor bliver afhængig.
I samme forbindelse kunne Kræftens Bekæmpelse fortælle, at over halvdelen af de 18-24-årige, der ryger, allerede forgæves har forsøgt at holde op. I regionen ønsker 83,1 procent af de 16-24-årige, der ryger dagligt, at holde op med at ryge.

Link til kampagnevideoen  Lærer vi ingenting?

Udvalgsformand for Sports-, Sundheds- og Kulturudvalget Caroline Victoria Christensen (A) er glad for, at den seneste sundhedsprofil nu viser, at det også går den rigtige vej med rygning blandt de unge i Hørsholm:

”Når vi ved, at rygning er den risikofaktor, som har størst betydning for sygdom og tidlig død i Danmark, så er det jo et fantastisk skridt på vejen mod en røgfri fremtid, at vi kan se, at andelen af unge, der ryger enten dagligt eller ved lejlighed, også er faldet lokalt i Hørsholm. Et fald på 17 procent er rigtig godt. Vores unge tager altså mere ansvar for egen sundhed end tidligere, og det kan vi godt være stolte af.”

Kommunalbestyrelsen besluttede i december 2018 at indføre røgfri skoletid for elever på Hørsholm Kommunes folkeskoler. I december 2019 besluttede Kommunalbestyrelsen at indgå partnerskab i Røgfri Fremtid. Siden 1. august 2020 har der været røgfri arbejdstid for alle kommunens medarbejdere. I samme periode er prisen for en pakke cigaretter steget fra ca. 40 kr. til ca. 60 kr.

Om tallene
Den seneste sundhedsprofil udkom i foråret 2022 og bygger på data indsamlet i 2021.
Sundhedsprofilen viser, at fra 017 til 2021 er andelen af 16-24-årige i Hørsholm Kommune, der ryger dagligt eller lejlighedsvis, faldet med 2,6 procentpoint fra 14,9% til 12,3% på fire år.

Nationalt set viser sundhedsprofilen for den samme målgruppe, at andelen af 16-24-årige et fald på 17% på fire år.

De 16-24-årige i Hørsholm Kommune ryger altså i forvejen mindre end samme målgruppe på landsplan

Om partnerskabet Røgfri Fremtid
I 2017 lancerede Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden Røgfri Fremtid, der er et partnerskab og en bevægelse, som arbejder for, at ingen børn og unge ryger i 2030, og kun 5 % af de voksne ryger. 276 skoler, organisationer, virksomheder og institutioner er i dag partnere i Røgfri Fremtid.

Hørsholm Kommune har været partner i Røgfri Fremtid siden december 2019.

Link til Røgfri Fremtid. www.røgfrifremtid.dk

Kategorier
Seniorer Sundhed

Hørsholm Kommune ansætter ny leder af hjemmeplejen

Af Peter Brandi – Angelica Pedersen, Pressefoto

I en pressemeddelelse oplyser Hørsholm Kommune, at Angelica Pedersen bliver ny leder af hjemme- og sygeplejen fra 1. december 2021. Angelica tiltræder stillingen med et fokus på at sikre den borgeroplevede kvalitet og medarbejdernes trivsel.

Angelica er uddannet sygeplejerske og kommer fra en stilling som oversygeplejerske i Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor hun har arbejdet med COVID-smitte og udbrudshåndtering. Hun har en diplomuddannelse i ledelse og mange års ledelseserfaring – blandt andet som leder af hjemmepleje og sygepleje. Desuden har hun selv været hjemmesygeplejerske.

Den nuværende leder Vibeke Alberg går på pension d. 30. november 2021.  
Centerchef i Center for Sundhed og Omsorg, Dorte Dahl, udtaler:

”Vibeke har været ansat i Hørsholm Kommune i 33 år, og hun har i løbet af årene varetaget mange forskellige opgaver og ledelse af forskellige enheder. Vibeke har med sin store viden og sit høje engagement bidraget til udviklingen af Center for Sundhed og Omsorg, og vi kommer til at savne hende og hendes kendskab til kommunen i hverdagen.”

Angelica tiltræder stillingen som ny leder den 1. december.
Centerchef Dorte Dahl glæder sig til samarbejdet: ”Jeg er glad for, at vi får en leder af hjemme- og sygeplejen, som kender området rigtig godt og som har mange års ledelseserfaring. Jeg glæder mig til at byde Angelica velkommen i Hørsholm.”

Angelica Pedersen siger: 
”Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af hjemmeplejen, sygeplejen og akutteamet i Hørsholm Kommune, og jeg ser frem til at møde medarbejderne og borgerne. Gennem samarbejde og dialog vil jeg stå i spidsen for at sikre kvalitet og faglighed i hjælpen til borgerne. Mit fokus vil være den borgeroplevede kvalitet og medarbejdernes trivsel.”

Hørsholm Nyheder byder Angelica Pedersen velkommen, og vi ønsker held og lykke i det nye virke.

Der er lagt op til en slidsom periode, hvor Angelica Pedersen bliver fødselshjælper til gennemførelsen af den politisk vedtagne handleplan. En handleplan der ifølge Velfærds- og Kulturdirektør Jan Dehn skal løse de kritikpunkter som blev påpeget i den nylig gennemførte tilsynsrapport.

Læs om kritikken her: https://xn--hrsholmnyheder-qqb.dk/?p=4450

Læs om handleplanen her: https://xn--hrsholmnyheder-qqb.dk/?p=4455

Kategorier
Byrådet Sundhed

Handleplan for kvalitetsforbedring af Hjemmeplejen godkendt politisk

Af Peter Brandi – Foto: Peter Brand©

I en ny tilsynsrapport kritiseres hjemmeplejen for arbejdet med medicinhåndtering, sundhedsfaglig dokumentation og for borgernes oplevelse af praktisk bistand.

Social- og Seniorudvalget godkendte på sit ekstraordinære møde den 12. november 2021 forslag til en handleplan for opfølgning på tilsynet med hjemmeplejen.

Social- og Seniorudvalget behandlede på et ekstraordinært møde den 12. november en handleplan, der skal løfte kvaliteten i hjemmeplejen.

Handleplanen har fem dele:

  1. Centerchefen rykker tættere på
  2. Mere konsekvenslæring af og opfølgning på fejl
  3. Nærmere vurdering af sygeplejerske-normeringen
  4. Generationsskifte i hjemmeplejen
  5. Punkt-for-punkt opfølgning på tilsynsrapporten.

Læs indholdet i de 5 punkter længere nede i artiklsen

Velfærds- og Kulturdirektør, Jan Dehn – Foto: Peter Brandi©

Social- og Seniorudvalget tiltrådte handleplanen og noterede sig med tilfredshed, at hjemmeplejen er i fuld gang med at gennemgå medicin-håndteringen, bemande sygeplejerske-stillingerne og sikre at rengøringen og den øvrige praktiske hjælp leveres til tiden og med god kvalitet.

”Vi er glade for den beslutning, som udvalget har truffet. Med den politiske opbakning kan vi sætte fuldt tryk på opfølgningen af tilsynsrapporten,” udtaler Velfærds- og Kulturdirektør, Jan Dehn.

A) Centerchefen rykker tættere på
Administrationen vurderer, at der ledelsesmæssigt fremadrettet skal være mere fokus på at skabe de nødvendige rammer for en optimal drift af hjemmeplejen. Som følge af dels tilsynsrapportens resultater, dels et igangværende generationsskifte i ledelsen af hjemmeplejen, er det aftalt, at centerchefen i en periode rykker tættere på hjemmeplejen. Centerchefen vil løbende være på politistationen for at bistå hjemmeplejens ledelse med den overordnede ledelse af hjemmeplejen, organiseringen af arbejdet – incl. planlægningen af dette – hos borgerne samt opfølgning på anbefalingerne fra tilsynet. Desuden vil hun have fokus på arbejdet i sygeplejen, da de er omdrejningspunkt for både medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation. Vurderingen er, at det i en overgangsperiode er nødvendigt for at opnå den fornødne fremdrift og for at få bedre opfølgning på de organisatoriske og ledelsesmæssige opgaver i hjemmeplejen.

B) Mere konsekvent læring af og opfølgning på fejl
Center for Sundhed og Omsorg har i almindelighed løftet arbejdet med systematisk kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i sundhedsområdet og i ældreplejen over de seneste år. Centerchefen nedsatte efter sin tiltrædelse fx i 2019 et centralt Kvalitetsråd, som arbejder systematisk med udvikling af den faglige kvalitet på enhederne. Det gøres bl.a. ved at udarbejde procedurer og arbejdsgange mhp. at sikre, at alle arbejder ud fra nyeste faglige viden og ved at undervise medarbejderne indenfor udvalgte faglige områder – i 2020 fx palliation og forebyggelse af urinvejsinfektion. Derudover arbejder Center for Sundhed og Omsorg med læring som følge af klager og utilsigtede hændelser, medicin-audit og journalaudit, hvor medarbejderne gennemgår hinandens medicindosering eller dokumentation, og man på baggrund af dette arbejder med at forebygge fejl og mangler.

Vurderingen er, at hjemmeplejen på nogle områder har brug for en opstramning i dette systematiske, målrettede kvalitetssikrings- og kvalitetsudviklingsarbejde, hvorfor arbejdet og organiseringen heraf genbesøges, under ledelse af centerchefen.

C) Nærmere vurdering af sygepleje-normeringen
Opgaveglidningen fra sygehusene, og stigningen i antallet af (syge)plejekrævende ældre sker løbende. Men ressourcerne til sygeplejen er imidlertid ikke demografi-reguleret, sådan som udgifterne til daginstitutioner, skoleelever og ældre på plejehjem ellers er det. Konsekvensen er, at presset på sygeplejen er steget de seneste år. I både budget 2021-2024 og 2022-2025 blev der afsat 420.000 kr. årligt til opnormering af aftensygeplejerskerne. Disse opnormeringer er af administrationen indfaset med det samme, da behovet herfor var øjeblikkeligt. Den øvrige sygepleje-normering er imidlertid ikke blevet justeret, og vurderingen er, at hjemmeplejens arbejde med fx medicinhåndtering og sundhedsfaglige dokumentation er presset delvist som følge af (for) lav sygeplejerske-normering.

Administrationen agter at undersøge normeringen i sammenligning med øvrige nordsjællandske/sammenlignelige kommuners sygeplejerske-normering, og afrapportere denne for SSU med henblik på drøftelse af serviceniveauet. Herudover vil administrationen vurdere konkret, om der er forhold ved organiseringen eller opgavevaretagelsen, der kan justeres.

D) Generationsskifte i hjemmeplejen
Udfordringerne kommer på et tidspunkt, hvor hjemmeplejen er i gang med et generationsskifte. To af de fem ledere er netop gået på pension og en tredje nærmer sig. Der er rekrutteret en ny leder af hjemmeplejen, som starter den 1. december 2021. Der er konstitueret en leder af aften/nat hjemmeplejen, og processen med fastansættelse er ligeledes i gang.

Foruden, at centerchefen rykker tættere på (jf. ovenfor), er opgaveporteføljen for hjemmeplejens ledelse blevet reduceret og fokuseret. Ledelsen af visitationen og de midlertidige pladser ligger således ikke længere i hjemmeplejen. Den nye hjemmepleje-ledelse kan således, sammen med centerchefen, sætte fokus 100% på hjemmeplejen. Herudover samles ledelsen af hjemmeplejen på politistationen, så ledelsen foregår hvor medarbej­derne er.

E) Punkt-for-punkt plan for opfølgning på tilsynsrapporten
Det frivillige, uafhængige, uanmeldte tilsyn, som kommunen har iværksat som supplement til de ordinære tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed, gennemføres for at fremme god kvalitet i hjemmeplejen, og forebygge fejl og problemer. Den foreliggende tilsynsrapport peger på en række konkrete udfordringer og problemer, som skal håndteres både øjeblikkeligt og gennem en længere udviklingsproces.

Hjemmeplejen og administrationen har i samarbejde udarbejdet en punkt-for-punkt plan for opfølgning på tilsynsrapporten, så kvaliteten kan løftes. Punkt-for-punktplanen er vedlagt som bilag 2. Administrationen foreslår, at der kvartalsvis for SSU forelægges en sag med status på fremdriften i den samlede handleplan og punkt-for-punkt planen, indtil indsatserne er gennemført og kvaliteten er løftet.

Skal de frivillige, uafhængige og uanmeldte tilsyn fortsætte?

Aftalen med BDO om frivillige, uafhængige og uanmeldte tilsyn udløber med udgangen af 2021. Administrationen vil senere fremlægge en sag for SSU med indstilling om hvordan der arbejdes videre med tilsynene.

Læs handleplanen og den politiske sagsfremstilling her: Social- og Seniorudvalget – MC13 (horsholm.dk).

Kategorier
Sundhed

Kvikteststed i det tidligere jagt- og skovbrugsmuseum genåbner

Pressefoto

Fra i morgen den 11. november kl. 13:00 kan du igen blive testet i det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum.

Kategorier
Seniorer Sundhed

Kritisk tilsyn i hjemmeplejen – kvaliteten skal op

Arkivfoto: Fra Louiselund – Peter Brandi©

I en ny tilsynsrapport kritiseres hjemmeplejen for arbejdet med medicinhåndtering, sundhedsfaglig dokumentation og for borgernes oplevelse af praktisk bistand. Administrationen har iværksat en række øjeblikkelige indsatser for at fjerne risici. Derudover behandler Social- og Seniorudvalget på et ekstraordinært møde fredag den 12. november en samlet handleplan til imødegåelse af problemerne.

Hørsholm Kommune gennemfører årlige, uafhængige og uanmeldte tilsyn på plejecentre og i hjemmeplejen. Det føres af BDO.

I en ny tilsynsrapport, som vedrører de tre dagdistrikter i den kommunale hjemmepleje i Hørsholm, fremgår det, at kvaliteten i hjemmeplejen er faldet siden sidste rapport fra 2020. På områderne medicinhåndtering, sundhedsfaglig dokumentation og praktisk bistand er indsatsen ”Ikke tilfredsstillende”, og den tilsynsførende bemærker om medicinhåndteringen, at ”i to distrikter er der mangler af meget alvorlig karakter, hvor det er tilsynets vurdering, at der er fare for borgernes sikkerhed”.

Tilsynet er iværksat af Hørsholm Kommune selv, og er et årligt, uafhængigt, uanmeldt tilsyn. Tilsynet supplerer de nationale tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed og skal sikre, at der hurtigt kan gribes ind over for fejl, ligesom der skabes grundlag for videre læring og udvikling i hjemmeplejen.

”Tilsynsrapporten udtrykker alvorlig kritik af især medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation, og det er en kritik vi tager alvorligt. Vi har derfor iværksat en øjeblikkelig gennemgang af alle medicin-sager, ligesom vi har fulgt op på de sager, vi kritiseres for håndteringen af. Derudover har vi udarbejdet en samlet handleplan, som nu skal politisk behandles”, udtaler Velfærds- og Kulturdirektør Jan Dehn.

Hjemmeplejen får ros for kommunikationen med borgerne, og arbejdet med rehabilitering har løftet sig siden forrige rapport.

”Jeg glæder mig naturligvis over, at hjemmeplejen får en god tilbagemelding på deres kommunikation med borgerne, ligesom vi har løftet vores indsats med rehabilitering. Men mit fokus er i øjeblikket først og fremmest på problemerne, og på at sikre, at tilliden til hjemmeplejen kan bevares, og alle borgere får den hjælp de har ret til”, udtaler Jan Dehn.

Læs mere om bedømmelsen af de tre dagdistrikter på syv udvalgte dimensioner af hjemmeplejen i faktaarket

Hjemmeplejens punkt-for-punkt plan til opfølgning på tilsynets anbefalinger fremgår her 

Læs tilsynsrapporten her

Læs også sagen som Social- og Seniorudvalget behandler fredag den 12. november, og som indeholder den samlede handleplan for løft af kvaliteten i hjemmeplejen samt selve tilsynsrapporten. 

Kategorier
Sundhed

Kviktestcenter åbner ikke i Hørsholmhallen.

Af Peter Brandi

Planmæssigt skulle et nyt kvikteststed åbne den 8. november i Hørsholmhallen. Den beslutning er imidlertid trukket tilbage og Hørsholm Kommune arbejder for at finde et mere egnet sted.

Fredag 5. november fortalte Hørsholm Kommune, at et nyt kviktestcenter ville åbne mandag den 8. november i Hørsholmhallen. Dette reagerede en del borgere på, og hen over weekenden stod det dog klart, at placeringen i Hørsholmhallen alligevel er uhensigtsmæssig da brugerne af Hørsholmhallen berøres i større grad end først antaget. 

Derfor har Hørsholm Kommune trukket beslutningen tilbage, og arbejder nu på højtryk for at finde en bedre placering.

”Smitten stiger i Danmark og borgerne skal have let og bekvem adgang til at lade sig teste for Covid-19.  Derfor er vi i fuld gang med at finde et godt lokale, som både er egnet til test og som ikke forstyrrer evt. nuværende brugere unødvendigt,” siger kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon. ”Idrætsudøverne skal selvfølgelig ikke opleve, at det bliver svært for dem at dyrke deres sport og derfor dropper vi straks Hørsholmhallen.”   

Det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseum indgår i overvejelserne tillige med andre steder. Det er Freja Ejendomme A/S, der ejer de bygninger, der husede museet, og Hørsholm Kommune kan ikke uden videre disponere over stedet.

Hørsholm Kommune forventer at kunne lægge lokaler til fra uge 46 eller 47. Det er Region Hovedstaden og CPH Medical, der står for selve testningen, mens Hørsholm Kommune altså står for lokalerne.


Hørsholm Kommune henviser indtil da til de andre muligheder for Covid-19-tests, både det lokale PCR-teststed ved Rungsted Station i Fritidshuset på Vestre Stationsvej 12 (der er ingen tidsbestilling) samt de øvrige kvikteststeder i nærheden COVID19 Kviktestcentre – Copenhagen Medical (cphmed.com)

Fuld fart på opskalering af testkapaciteten
Baggrunden for det kommende kvikteststed er, at smittetrykket er stigende i Danmark. Derfor er regionerne, landets kommuner og de private kviktestleverandører i fuld gang med at øge kapaciteten på de eksisterende teststeder og etablere nye teststeder fordelt over hele landet. Styrelsen for Forsyningssikkerhed oplyser, at testkapaciteten i uge 46 vil være på 100.000 hurtigtest og 150.000 PCR-test om dagen.

Kategorier
Seniorer Sundhed

Det 3. stik

Pressefoto

Er du over 65 år og har du modtaget invitation til 3. vaccinestik mod Covid-19? Så er der mulighed for at blive vaccineret uden tidsbestilling lokalt i Hørsholm.

3. vaccinestik for Hørsholm-borgere over 65 år sker på Aktivitetscentret Sophienlund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm.

Der er ingen tidsbestilling og man møder bare op. Husk dit sundhedskort:

  • onsdag den 27. oktober kl. 9 – 13
  • onsdag den 3. november kl. 9 – 13
  • onsdag den 10. november kl. 9 – 13

Peter

Kategorier
Sundhed

Alkoholkampagne Uge 40: ”Flere End Du Tror” – også i Hørsholm kommune

Af Peter Brandi – Foto: Peter Brandi©

Her i uge 40 sætter Alkohol & Samfund, TrygFonden og landets kommuner fokus på at nedbryde tabuer om alkoholproblemer med kampagnen “Flere end du tror”.

Nedbryd tabuer om alkoholproblemer og -behandling og få flere danskere til at tage skridtet og søge hjælp. Det er målet for årets alkoholkampagne i uge 40. 140.000 danskere er afhængige af alkohol, men kun 17.000 er i behandling hvert år. Samtidig drikker knap 600.000 danskere – 1 ud af 5 – mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvilket betyder, at de har en øget risiko for at blive afhængige.

Også i Hørsholm Kommune er der “flere end du tror”, og vi bakker derfor i kommunen op om at sætte fokus på alkoholproblemer i uge 40. 

Gratis og anonym hjælp
Hørsholm Kommune tilbyder gratis og anonym rådgivning, vejledning og behandling af alkohol- eller stofproblemer. Læs mere om tilbuddet på horsholm.dk 

Hørsholm Kommune vil i uge 40 dele Alkohol & Samfunds kampagne på Facebook.

Gode råd til samtalen, der skal bryde de dårlige alkoholvaner:

  • Husk først og fremmest, at du ved at sige noget, viser omsorg for den anden
  • Forbered samtalen og øv den gerne på forhånd. Skriv eventuelt ned, hvad du vil sige, så du husker at få det hele med
  • Vær konstruktiv og forsøg at få den anden til at tænke over sit indtag af alkohol
  • Brug gerne konkrete eksempler på, hvordan den andens alkoholforbrug påvirker dig eller andre
  • Tænk over, hvad du gerne vil opnå med samtalen. Vil du fx have den anden til helt at ophøre med at drikke eller til at nedsætte sit alkoholforbrug
  • Følg samtalen op efter et stykke tid, og vær klar til at hjælpe, hvis den anden har/får behov for det
  • Få hjælp af en rådgiver på www.alkolinjen.dk til at tage snakken. Alkolinjen taler hver dag med både drikkende og pårørende og hjælper dem videre. Ring 80 200 500
  • Få flere gode råd på Alkohol & Samfunds hjemmeside til at sænke alkoholforbruget eller hent app’en AlkoLog gratis, som hjælper med at give et overblik over ens alkoholforbrug.
Kategorier
Seniorer Sundhed

Gratis Influenzavaccine

Pressefoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Influenzasæsonen er over os, og influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle. Influenza er hyppigst i vintersæsonen. Fra 1. oktober kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er i en særlig sårbar målgruppe.

For nogle kan influenza være særlig alvorlig og udvikle sig livstruende. Du kan få en gratis influenzavaccination, hvis:

  • Du er fyldt 65 år inden den 15. januar 2022
  • Du er gravid i 2. eller 3. trimester
  • Du lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

I år anbefaler Sundhedsstyrelsen desuden, at sundheds- og plejepersonale og børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza.

Du kan bestille tid til vaccination hos lægen, henvende dig på apoteket, eller der hvor du plejer at blive vaccineret. Er du ansat i sundheds- eller plejesektoren, kan du forhøre dig på din arbejdsplads.
Ældre Sagen i Hørsholm har i samarbejde med Danske Lægers Vaccinationsservice, 3 vaccinationsdage se mere her: Klik

Kategorier
Seniorer Sundhed

Gratis vaccination mod influenza

Af Peter Brandi – Foto: Pressefoto

I lighed med tidligere år tilbyder Ældre Sagen i Hørsholm, i samarbejde med Danske Lægers Vaccinationsservice, gratis vaccination mod influenza.

Du kan blive vaccineret på følgende steder:

Tirsdag den 5. oktober 2021 kl. 9-15 i Kollektivhuset, Selskabslokalerne, Alsvej 4, 2970 Hørsholm

Torsdag den 14. oktober 2021 kl. 9-13 i Kollektivhuset, Selskabslokalerne, Alsvej 4, 2970 Hørsholm

Mandag den 18. oktober 2021 kl. 15.30-17.00 i Kokkedal Sognegård, Højmose Vænge 2A, 2970 Hørsholm

Vaccinationen er gratis for alle over 65 år samt for førtidspensionister, kronisk syge efter lægelig vurdering og flere andre – spørg eventuelt din læge.

NB. Husk det gule sundhedskort

Ældre Sagen i Hørsholm håber, at rigtig mange vil tage imod tilbuddet.

Som sædvanlig har Frivillige i Ældre Sagen kaffen klar.

Kategorier
Nyheder Sundhed

Hørsholm genåbner tirsdag den 18. maj – med enkelte undtagelser

Dette meddeler Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

Efter at være blevet automatisk nedlukket fra den 8. maj på grund af smitteudbrud, åbner Hørsholm nu igen automatisk efter 7 dage i træk med gode incidenstal. Alt genåbner stort set, dog må Rungsted Skole, Rungsted private Realskole, Karen Blixen-museet og foreningslivet omkring havnen forblive lukket nogle dage endnu som følge af den automatiske sognenedlukning i Rungsted Sogn.

Skoler, kultur- og fritidsfaciliteter, liberale erhverv og øvrige handelsliv kan nu åbne igen fra 18. maj efter at have været automatisk nedlukket fra den 8. maj. Ved genåbningen er Hørsholm Kommune atter med i den genåbningsplan, som resten af landet følger. Dog er de 2 skoler, Rugstedlund og foreningslivet i Rungsted Sogn fortsat omfattet af en sognenedlukning. En sognenedlukning omfatter ikke handelslivet, så frisører, restauranter, cafeer og øvrige butikker i Rungsted Sogn kan åbne på lige fod med byens øvrige handelsliv fra den 18. maj.

”En kæmpe tak til Hørsholms borgere. Hørsholm har i den grad stået sammen om at bryde smittekæderne. Det er gået stærkt, og nu er vi igen på sporet. I har ladet jer teste i stor stil, og I har været ekstra opmærksomme på at følge retningslinjerne. Tak for det,” siger Hørsholm Kommunes borgmester Morten Slotved. ”Om få dage håber og forventer jeg også, at vi kan sige velkommen tilbage til skolebørnene i Rungsted Sogns skoler og til Karen Blixen-museet og det øvrige fritidsliv i Rungsted Sogn. Også her er vi rigtig godt på vej i forhold til at bryde smitten effektivt.”

Sognenedlukning i Rungsted Sogn
Rungsted Sogn har været særligt hårdt ramt af smitte, og det har medført en fortsat nedlukning for netop dette sogn. Sognenedlukningen i Rungsted Sogn omfatter Rungsted Skole, Rungsted private Realskole, Karen Blixen-museet og de forenings- og fritidsaktiviteter, der foregår i Rungsted Sogn, blandt andet fritidsaktiviteterne i Rungsted Havn. Herudover holder daginstitutionen Ulvemosehuset åbent på skærpede vilkår.

Under forudsætning af, at incidens grænserne fortsat holdes, kan Rungsted Sogn genåbne på fredag den 21. maj.

I skrivende stund, som er mandag den 17. maj, er Rungsted Sogn på dag 4 i forhold til at opfylde kriterierne for genåbning, og når sognet 7 dage i træk har opfyldt kriterierne, kan sognet genåbne den efterfølgende dag, hvilket altså bliver fredag den 21. maj.

En sognenedlukning omfatter som sagt ikke handels, restaurant- og cafeliv, men bl.a. skoler, foreningsliv og kulturliv. Derfor åbner restauranter, liberale erhverv og udvalgsvarebutikker mm. i sognet den 18. maj.

Opfordrer til hurtigere genåbning – tallene er gode
På baggrund af de fortsat gode tal for Rungsted Sogn, retter Hørsholm Kommune den 17. maj henvendelse til Styrelsen for patientsikkerhed for at bede om dispensation for nedlukningen med henvisning til den lave faktiske smitte.

”Vi håber at få en dispensation fra nedlukningen, så vi hurtigere kan åbne Rungsted Sogn. Derfor har vi i dag kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed, for vi vil gerne vurderes på de faktiske smittetal. Vores opfattelse er, at der er styr på smittespredningen og det skal styrelsen vide, ” siger borgmester Morten Slotved. ”Den samme tilgang har vi også haft i forhold til Hørsholms kommune-nedlukning, hvor vi bad Styrelsen for Patientsikkerhed om at vurdere vores sag 2 gange i sidste uge.”  

Den første kommune med automatisk nedlukning
Den 7. maj ramte Hørsholm Kommune nedlukningsgrænsen for den testkorrigerede incidens på 250. Det skete med en incidens på 270, og dagen efter blev kommunen automatiske lukket ned.

Hørsholm Kommune blev dermed den første kommune i landet, som lukkede ned som led i udmøntningen af Rammeaftale om plan for genåbning, idet genåbningsplanen har en model for lokale nedlukninger baseret på automatik.

Peter

da_DKDansk