Aftale giver fordele til Hørsholm

#

Af Peter Brandi – Formand for Sundhedsudvalget Svend Erik Christiansen – foto: Peter Brandi©

I forbindelse med vores artikel om samarbejde mellem Region Hovedstaden og PLO-H, har vi bedt om en kommentar fra vores lokale Sundhedsudvalg. Og vi har modtaget dette indlæg fra Svend Erik Christiansen (S) formand for Sundhedsudvalget.

Af Svend Erik Christiansen:

”Aftalen om styrket samarbejde mellem Region Hovedstaden og De Praktiserende Læger (og kommunerne) ser på alle måder ud til at være et svar på nogle af de problemstillinger, jeg som sundhedsudvalgsformand i Hørsholm, og borgmester Morten Slotved har rejst i de senere år.

Vi rejste først problemstillingen; at Hørsholm og andre kommuner med mange ældre borgere pludselig (i løbet af 1½ til 2 år) stod med en ekstra regning på op mod 20 millioner, på grund af at vi havde for mange hospitalsindlæggelser. Baggrunden for den store ekstra regning var en regelændring om at kommuner med mange ældre og mange spædbørn skulle betale mere i Kommunal medfinansiering end tidligere. Vi skrev til den daværende minister for området, men fik ikke- og har ikke fået svar på, hvorfor vi skulle betale de mange penge.

Senere udkom en undersøgelse, der viste, at akuttelefonen 1813 havde markant færre sygebesøg i vores område (der er dækket af 1813 telefonen) end resten af landet, der har andre lægevagtsordninger.

Det er derfor glædeligt, at Region Hovedstaden og De Praktiserende Læger nu ser ud til at have lavet en aftale, der synes at imødegå netop de problemstillinger, som vi tidligere har rejst. Hvis aftalen holder, hvad den beskriver, må vi gå ud fra, at vores borgere fremtidigt vil få færre genindlæggelser og opleve et bedre samarbejde mellem kommune sygehuslæger og praktiserende læger ved ind- og udskrivelse af sygehusene.

At den nye aftale også kan betyde, at Hørsholm kommune ikke fremover kan komme til at betale mindre til en uforståelig kommunal medfinansieringsordning, er da kun et yderligere positivt træk ved den nye aftale.

Så alt i alt håber vi i Hørsholm at vi nu kan se lysere på fremtiden vedrørende udgifter til de alt for mange hospitalsindlæggelser.”

Det er altid glædeligt, når vores politikere sikrer os bedre betingelser.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk