Hørsholm rækker hånden frem til musikskole-elever fra Fredensborg.

#

Af Peter Brandi – Foto af Hørsholm gamle rådhus

Fredensborg Kommune sagde for nylig nej til at indgå en aftale om betaling (mellemkommunal refusion) for elever på tværs af kommunegrænsen.

Dette nej har vakt ærgrelse i Hørsholm Kommune.

”Børn og unge i dagtilbud og skoler har frit valg over kommunegrænserne, og loven er indrettet sådan, at det er økonomisk neutralt for kommunerne. Vi synes det samme skulle være tilfældet for elever i musikskolerne, men sådan har Fredensborg Kommune ikke ønsket det. Det er ærgerligt, men det tager vi til efterretning,” udtaler formand for Sports- Fritids- og Kulturudvalget i Hørsholm Kommune, Nadja Hageskov. 

Nadja Hageskov (C) formand for Sports- Fritids- og Kulturudvalget – Foto: Peter Brandi©

Der er 25-30 Fredensborg-elever, der går på Hørsholm Musikskole. De går der fordi de allerede er indmeldt i en folkeskole i Hørsholm, og derigennem har mange kammerater på Musikskolen. Der er også nogen der ikke kan få undervisning i deres instrument på Fredensborg Musikskole.

Derfor er det også ekstra ærgerligt, at Fredensborg afviser at betale for at deres egne borgere så de kan få det tilbud, indenfor musikundervisning, som de ønsker, sammen med deres kammerater i det nærmiljø, hvor de opholder sig i hverdagen.

”Uanset Fredensborg Kommunes nej til den mellemkommunale aftale, vil vi fortsat sikre så gode vilkår for eleverne fra Fredensborg, som vi på nogen mulig måde kan – inden for rimelighedens grænser. Vi rækker derfor hånden frem nu, for at finde de bedst mulige løsninger for eleverne,” siger Nadja Hageskov.

Hørsholm Kommune har sendt breve ud til alle Fredensborg-forældrene, hvor deres børn varsles opsagt. Med den begrundelse at Fredensborg Kommune har sagt nej til en mellemkommunal aftale.

Men hvis forældrene kan finde pengene til at betale selv, eller hvis der alligevel kan laves aftale med Fredensborg, der gør det muligt, at give optagelse på hold som Fredensborg ikke selv udbyder, eller undervisning i instrumenter, som Fredensborg ikke selv har mulighed for at undervise i, så gælder den udstrakte hånd fortsat.

”Vi har meddelt Fredensborg Kommune at vi fortsat gerne vil samarbejde, og tilbyde undervisning til deres børn og unge, og lige nu afventer vi deres tilbagemelding på vores nye forslag. Vi håber, der bliver taget imod den udstrakte hånd,” slutter Nadja Hageskov.

Om Hørsholm Musikskole

Hørsholm Musikskole blev grundlagt i 1967, og de har nu til huse i Hørsholms tidligere rådhus. Musikskolen tilbyder undervisning i mere end 30 forskellige instrumenter. Derudover undervises der i sang og hørelære.

Musikskolen tilbyder soloundervisning, men sammenspil og koraktiviteter prioriteres også højt. Derfor er der på nuværende tidspunkt flere større og mindre ensembler og kor.

Ud over dette tilbydes en bred vifte af musikalske aktiviteter tilpasset de alleryngste.

Udover at tilbyde soloundervisning, prioriterer Musikskolen også sammenspil og koraktiviteter meget højt. Derfor eksisterer der på nuværende tidspunkt flere større og mindre ensembler og kor. Derudover tilbydes en bred vifte af musikalske aktiviteter tilpasset de alleryngste.

da_DKDansk