Gigantisk gyser med to gange overtid sender Hørsholm i pokalsemifinale

#

Af Mads Olesen – Alyssa Rader – Arkivfoto Marcus Kluge©

Der skulle to gange overtid til før Hørsholm 79ers kunne tage sejren i en ufatteligt spændende pokalkvartfinale mod BMS Herlev Wolfpack.

De første 40 minutter endte 72-72, efter de næste fem stod den 86-86 og efter 50 minutter vandt Hørsholm med to, 96-94. I semifinalen møder Hørsholm ligaens nummer to, BK Amager.

Flere gange i løbet af kampens sidste fem minutter og de to overtider så det ud til at det ene eller andet hold kunne snøre sækken og booke plads i semifinalen. Hørsholm var oppe med omkring ti point midt i fjerde periode, inden Laura Ziegler, Thea Mikkelsen og Ellen Iversen med store skud sendte BMS i front med lige over et minut igen.

Laura Ziegler havde muligheden for at sende BMS afgørende i front med tre straffekast med 1:20 igen og stillingen 69-71, men det var kun det midterste af de tre, der gik i kurven og det var nok åbning for Hørsholm. Sidney Rielly ramte sit 33. point på et straffekast, inden BMS mistede bolden til Caroline Bornemann, der i den anden ende også sikrede den rebound, der gav Gritt Ryder mulighed for at udligne med et layup med 10 sekunder igen.

BMS Herlev fik ikke mulighed for at sende den afgørende scoring i bunden af nettet, da Caroline Bornemann lavede en fejl med 0,6 sekunder igen. Hørsholm var ikke i holdfejl og da BMS forsøgte at finde et hurtigt skud, var det igen Bornemann, der stjal bolden og den første ekstraperiode var en realitet.

Her så Hørsholm ud til at trække sig ud med sejren, da der resterede 45 sekunder og hjemmeholdet var foran 83-78. Den føring var skabt på scoringer fra Gritt Ryder, Alyssa Rader og Kristine Risager, men den blev udlignet på ganske få sekunder.

I kamp om rebound fejlede Hørsholms Ivana Jovanovic BMS’s Thea Mikkelsen og den fejl blev takseret som usportslig. Det gav Mikkelsen to straffekast, som hun sikkert omsatte, og gav BMS bolden igen. Da Laura Ziegler så sendte en tre’er i kurven på det efterfølgende angreb, stod der 83-83 på tavlen med 40 sekunder igen.

Caroline Bornemann svarede igen med en tre’er for Hørsholm med 20 sekunder på uret, men Thea Mikkelsen gav publikum endnu fem minutters nervepirrende basket med en lang tre’er der udlignede til 86-86.

I den anden ekstraperiode lagde Hørsholm ud med et par føringer, blandt andet på en tre’er fra Josephine Tullin til 91-88, men BMS tog føringen igen ved Caroline Glud og Emilie Gudmand.

Holdene gik ind i sidste minut helt lige, 92-92, inden Thea Rasmussen driblede sig til et skud fra mellemdistancen til 92-94. I det næste angreb fandt Josephine Tullin anfører Gritt Ryder fri i hjørnet og den erfarne guard missede ikke og så var hjemmeholdet i front med en enkelt, 95-94.

Sidney Rielly scorede 33 point i kampen, men hendes måske vigtigste aktion kom i forsvaret. Laura Ziegler driblede over i højre hjørne, tog bolden op og så snuppede Rielly bolden ud af hænderne på den unge BMS-spiller med 24 sekunder igen.

Nu var BMS tvunget til at fejle for at stoppe tiden og det sendte Gritt Ryder på straffelinjen med 13 sekunder igen. Den erfarne spiller ramte kun det sidste, til 96-94, men det endte med at blive nok, da Thea Mikkelsen missede et desperationsskud med to sekunder igen og Hørsholm sikrede rebounden.

Det var anden gang Hørsholm og BMS spillede overtid, mens årets tredje opgør mellem de to hold var et misset BMS-tip i sidste sekund fra at gå samme vej. Det prægede da også de trætte, men glade, Hørsholmsspillere efter kampen:

Sidney Rielly – Arkivfoto Marcus Kluge©

”Vi spiller nogle vanvittige kampe mod det her hold,” sagde Sidney Rielly. ”Det har været en regulær krig hver eneste gang, men vi har fundet en måde at vinde på. Vi skød os selv lidt i foden nogle gange med nogle turnovers og ved at spille på forsvarets præmisser i stedet for vores egne, men vi endte jo med sejren.”

Gritt Ryder – Arkvifoto Marcus Kluge©

”Det kan næsten ikke blive mere spændende end det her,” sagde anfører Gritt Ryder. ”Det kunne have blevet tre overtider, men to var altså nok! BMS rammer nogle sindssyge skud og er virkeligt talentfulde og selv om vi måske skulle have lukket den lidt tidligere, var det da spændende for tilskuerne.”

Der er allerede trukket lod til semifinalerne, hvor Hørsholm møder Amager på hjemmebane lørdag 18. januar kl. 17. De to tophold i ligaen skal spille om at møde SISU eller Værløse i pokalfinalen lørdag 8. februar i Forum Horsens.

Hørsholms næste opgave er allerede onsdag, hvor holdet skal den lange vej til Lemvig i Dameligaen.