Pokalsemifinale mellem de to tophold

#

Af Mads Olesen – Arkivfoto Marcus Kluge©

Når Hørsholm og Amager støder sammen i en pokalsemifinale i Hørsholmhallen onsdag aften, er det landets i øjeblikket to bedste damehold, der skal afgøre hvem der skal spille pokalfinale i Horsens i februar.

Hørsholm er ubesejrede i denne sæson, men kun med den alle yderste margin. Fem af 14 kampe er først afgjort efter en eller flere ekstraperioder, så holdet har ikke været så dominerende som de mange sejre kunne antyde.

Amager har næsten været lige så succesfulde, med udelukkende sejre, udover de to ligakampe mod Hørsholm. I de to opgør vandt Hørsholm overbevisende det første opgør på hjemmebane, mens returopgøret var meget tættere, med en Hørsholmsejr på syv point.

Begge klubber har en dansk landsholdsspiller som profil.

På Amager er det Ena Viso, der huserer som altdominerende profil. Landsholdsguarden leder Amager i point, rebounds, assists og flere andre kategorier. Herudover er det amerikanske Ruth Sherill og Rikke Fabricius, som Hørsholm skal holde øje med.

Amager ser dog også ud til at have deres nye og meget spændende amerikanske spiller med. Tanita Allen er en forward på 178 cm, der blev kåret som McDonald’s All American All Star efter high school, hvilket vil sige, hun dengang var en af USA’s allerbedste unge spillere. Hun spillede i college for topholdet DePaul og efter det vandt hun et mesterskab i Paraguay med klubben Sol De America.

Gritt Ryder – Pressefoto

I Hørsholm er holdets ubestridte leder Gritt Ryder, der også er anfører for det danske landshold. Hun er kun førende i kategorierne stjålne bolde og tre-procents procent, men leder holdet med afleveringer og intensitet.

Topscoreren er amerikanske Sidney Rielly med 20 point i snit, mens Alyssa Rader tager flest rebounds. Hørsholm har også forstærket sig i det nye år, med landsholdsspilleren Anne Hee, der fik debut i sidste uge i udekampen i Lemvig.

Kampen spilles i Hørsholmhallen onsdag 15. januar 18:30

da_DKDansk