Filippinernes Danmarkshistorie

#

Foto: Ms. Robles, på vej til Danmark 13. november 1971

Det er ikke længe siden, at au-pair-debatten rasede i Danmark. Onsdag d. 4. marts kan du komme til et spændende og aktuelt foredrag om de filippinske gæstearbejdere i Danmark.

Da filippinske au pairs begyndte at komme til Danmark i stort antal fra 2000’erne, var det tredje bølge i en lang migrationshistorie mellem Filippinerne og Danmark. De første filippinere ankom som ’gæstearbejdere’ i 1960’erne og 1970’erne og kaldte sig The Filipino Pioneers. De fandt arbejde på hoteller, fabrikker og i lufthavnen. Den første filippinske forening i Danmark blev dannet allerede i 1970, og siden er mange flere kommet til.

Hotel Richmond 1972

Gennem billedforedraget Filippinernes Danmarkshistorie fortæller journalist, historiker og forfatter Nina Trige Andersen om, hvordan filippinere blev rekrutteret til danske arbejdspladser – og siden danske hjem – fra 1960’erne og frem, og om hvordan filippinere organiserede sig: i egne foreninger, i fagforeninger og i religiøse og sociale fællesskaber.

Foredraget er baseret på den nye bog ’Labor Pioneers. Economy, Labor, and Migration in Filipino-Danish Relations, 1950-2015’.

Arrangementet kræver gratisbillet, som kan hentes via bibliotekets hjemmeside her

da_DKDansk