Hørsholm set fra luften – Hørsholm Jernstøberi 1937

#

Af Lisbet Hein Jernstøberiet og dets omgivelser i 1937. (Fra ”Danmark set fra luften” http://www5.kb.dk/danmarksetfraluften)

Billedet er fra den gang, hvor der lå et helt lille industriområde ved Hørsholm Mølle. Ud over møllen lå der et mejeri og et jernstøberi, og senere – under besættelsen – kom et tobakspakkeri til.

Fra produktionen på Jernstøberiet omkring 1960 (Lokalhistorisk arkiv i Hørsholm)

Møllen (øverst til højre) er let at genkende, men ellers er området meget anderledes end i dag. Trafikken til og fra Hillerød fulgte Frederiksborgvej, der løb forbi møllen og mødte Hovedgaden i svinget ved Postholdergården. Øverst til venstre ses Hørsholm Mejeri og midt i billedet (de lange lyse bygninger) er det Hørsholm Jernstøberi. Til højre for jernstøberiet er det ejendommen ”Møllergården” hvor flere af områdets arbejderfamilier boede. Jernstøberiet blev anlagt omkring år 1900 og var en fabrik, der både kunne høres og lugtes på lang afstand. Jernstøberiet lukkede i 1965 og kort efter blev både fabrikken og Møllergården revet ned. Ejendommen Rådhusparken blev opført på arealet i 1976.

da_DKDansk