Ny hjemløse march

#

Af Peter Brandi – Foto: Søren Dahl Nielsen – Privatfoto

Den 20-årige Søren Dahl Nielsen, der mandag den 2. marts kl. 16, skal introducere Ditte Haarløv Johnsens gribende dokumentarfilm ”Hjemløs” ved hvad det vil sige at være hjemløs.

Søren Dahl Nielsen er også initiativtager til Hjemløsemarchen der finder sted den 8. marts.

Han har selv prøvet at være hjemløs i 3,5 år sammen med sin Mor Mette.

De mistede deres hjem i Helsingør, da deres rækkehus blev svært angrebet af skimmelsvamp. Det var mens Søren gik på Gymnasium. På trods af de svære vilkår fik han taget sin studentereksamen med gode karakterer.

Det skyldes blandt andet, at han kunne sidde på Hørsholm Bibliotek, hvor han kunne studere samtidig med at de fleksible åbningstider på biblioteket gjorde stedet velegnet som varmestue. Så det at komme på biblioteket i Hørsholm er lidt som at komme hjem.

Men samtidig er hans egen historie et bevis på, at hjemløshed ikke kun er begrundet i psykisk sygdom, alkoholisme eller stofmisbrug. Der kan være et utal af grunde, og vi må ikke glemme, at hjemløshed er et symptom på samfundsproblemer, og hjemløshed kan kun fjernes, hvis vi fjerner de underliggende problemer.

Søren Dahl Nielsen har fået inspiration til sin kamp mod hjemløshed og herunder Hjemløsemarchen ved, at læse Michael Valeurs bog Hjemløs, der kaldes romanen om den glemte march i 1928. Denne gribende historiske roman, der bygger på virkelige hændelser, fik Søren tid til at læse i sin tid som ”beboer” på Hørsholm Bibliotek. Og da den er på 595 sider, tager den lidt tid at læse.

Hjemløse marchen i år finder sted den 8. marts, og den kommer igennem Hørsholm.

Det er en sag, der bør berøre os alle.

Læs artiklen om filmforevisningen her

da_DKDansk