Vi skal passe på vores Hørsholm – og vores Byliv

#

Ann Lindhardt (V), Medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse – Foto: Peter Brandi©

Tanker og refleksioner i en skrivende stund… om den Corona realitet, som Hørsholm, Danmark og resten af verden står i, og som vi alle må og SKAL se i øjnene og acceptere alvoren. Følg myndighedernes påbud og HOLD AFSTAND også på havnen, på legepladsen og alle de andre skønne steder i vores kommune, som tiltrækker mange borgere i dette smukke solskinsvejr

Hørsholm kommunes borgere er noget ældre end landsgennemsnittet, så endnu en grund til at vi skal tage dette meget alvorligt. Vi har alle et ansvar for at gøre vores til, at smitten ikke spredes, specielt til borgere i særlige udsatte risikogrupper. Sundhed skal altid være vores første prioritet. 

Handl lokalt – pas på vores lokale erhvervsliv i kommunen

Denne Corona-situation, som har ramt os som en komet, har store konsekvenser ikke kun for sundhedsvæsenet, men også for økonomien. Det er ikke kun en sundhedskrise, men også en potentielt økonomisk krise. Det er utrolig vigtigt, at vi gør hvad vi kan for at holde hånden under vores erhvervsliv, og det gælder også lokalt her i Hørsholm. Corona-krisen gør ondt på erhvervslivet og detailhandlen, og hvis vi stadig skal have det pulserende liv i butikkerne i byen, skal vi alle hjælpe og støtte, så vi kan komme levende igennem krisen. Det er rigtigt hårdt i øjeblikket for mange, omsætningen er styrtdykket, personale sendt hjem, og mange er bekymret for, at deres firmaer og butikker ikke overlever krisen.

Forretninger, håndværkere, restauranter og andre små, mellemstore og store virksomheder mærker Corona på både ordrebøgerne og kunder. Det er vigtigt at vi alle gør hvad vi kan for at støtte de lokale. Det kan f.eks. være Takeaway fra din yndlingsrestaurant, dit lokale supermarked eller din lokale blomsterhandler. En rigtig god mulighed er at købe ind hos de lokale forretninger via deres webshops, hvis de har sådan én, hvis man gerne vil støtte og shoppe hjemmefra og holde afstand. Mange af vores lokale erhvervsdrivende har også gode leveringsmuligheder, som der kan gøres brug af. 

Hvis I fortsat vil have en by med rigtig gode butikker, erhvervsdrivende og masser af liv, så er det NU at de har behov for at I handler hos dem. Både i de fysiske butikker og på deres hjemmesider. Det er nu de har brug for jer.

Men HUSK at overholde Sundhedsstyrelsens råd om at holde afstand, kun få personer sammen, samt have grundig og god håndhygiejne, og meget vigtigt: Bliv hjemme, hvis der skulle være nogen form for sygdomstegn. Vi skal alle være til at bryde smittekæden, ved at holde afstand. 

Vi skal reagere NU både som borger og som Kommune, vi skal stå sammen som samfund. Vi står i en helt ekstraordinær situation, og det er vigtigt at vi som Kommune er med til at hjælpe erhvervslivet. Blandt andet. kunne det være at fremrykke offentlige anlægsopgaver og vedligeholdelsesaktiviteter, fremrykke kommunes betalinger, så hjulene holdes i gang, selvfølgelig så frem det er muligt og økonomisk ansvarligt.

Pas godt på jer selv og på hinanden – og sammen passer vi alle godt på vores Hørsholm.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk