Godt nyt til tog-pendlerne i Hørsholm.

#

Af Peter Brandi – Pressefoto

Se, hvornår toget – kører direkte på din mobil, det kan også hjælpe alle os, der kun tager toget en gang imellem.

Har du også prøvet at skulle nå et tog uden at vide præcis, hvornår det kører? Så kan Banedanmarks app Din Station hjælpe dig næste gang. Appen viser afgange og ankomster fra alle tog- og s-togs-stationer. Og du kan hurtigt finde den nærmeste station og tilføje dine egne favoritter.

Appen er synkroniseret med afgangsskærmen på stationen, så allerede på vej til stationen kan du se, hvilket spor toget kører fra. Du kan også se indretningen af toget, og hvor mange vogne, der er, så du nemt kan finde den vogn, du har pladsbillet til.

Med appen kan du gemme dine favoritstationer og se togafgange, fra stationen tættest på. Alt sammen noget, der gør det let at tjekke, hvornår dit tog kører.

Appen viser dig afgange fra alle stationer, hvor der kører fjerntog, regionaltog eller S-tog.

Efter flere ugers begrænset togdrift på grund af corona er togtrafikken på vej tilbage til den normale køreplan. Banedanmark og DSB lancerer nu en app, der gør det nemmere at være passager.

Appen Din Station viser togafgange i realtid. Ud over at give et hurtigt overblik over, hvornår og fra hvilket spor toget kører, kan passagererne se vognnumre, så det er nemt at stige ind i den rigtige vogn og finde sin plads. Det er også muligt at se, hvor f.eks. cykelvogne eller vogne med lav indstigning er placeret i toget.

Transportminister Benny Engelbrecht, fredag den 20. december 2019. Foto: fotograf@clausbech.dk +45 23246620©

”Det er vigtigt, at vi tænker i nye digitale løsninger for at kunne give de mange passagerer, som hver dag benytter sig af toget, en endnu bedre rejseoplevelse. Derfor er jeg utroligt glad for, at DSB og Banedanmark nu sammen lancerer en app, som kan gøre det endnu lettere at danne sig et overblik over blandt andet togafgange i realtid, så man som passager har alle informationer lige ved hånden,” siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

”I disse tider, hvor det er vigtigt, at vi husker at holde afstand til hinanden, er den nye app også et godt værktøj, da den kan gøre det nemmere for passagererne at finde den rette togvogn uden at skulle gå gennem hele toget for at finde sin plads. Jeg håber, at vi vil komme til at se flere tiltag, der på samme vis kan hjælpe de mennesker, som skal rejse med kollektiv trafik, med at holde afstand og herved undgå smittespredning af coronavirus.”

Appen vil også være til glæde for passagerer, der skal tage toget fra en af de stationer, hvor der ikke er afgangsskærme. Med appen på mobilen har man nu en virtuel afgangsskærm lige ved hånden.

I appen kan du gemme dine togstationer som favoritter, og den finder hurtigt din nærmeste station til dig. Appen viser information fra alle stationer med fjern- og regionaltog og fra DSB’s S-togsstationer.

Appen er udviklet på baggrund af erfaringer og ønsker fra brugerne af hjemmesiden dinstation.dk og har fået fine tilbagemeldinger fra de passagerer, der har været med til at teste appen.

Appen kan findes i App Store og Google Play og er gratis. Søg under ”Din Station”, der finder du den klar til download.

Læs mere om appen

da_DKDansk