Bilsalget i Hørsholm går over forventning her under Corona-krisen

#

Ifølge Bjarne Nielsen, der er direktør i Bjarne Nielsen Gruppen, kan nogle af de penge, mange danskere givetvis kommer til at spare på aflyste flyrejser, komme til at fremskynde bilsalget i det kommende måneder – Foto: PR.

I de seneste uger har salget af brugte biler for alvor taget fart. Hos bilhuset Bjarne Nielsen i Hørsholm oplever man, at bilkøberne i stor stil vælger nyere brugte biler.

Umiddelbart efter Danmark blev lukket ned i midten af marts, faldt bilsalget drastisk. Gennem de seneste uger har salget dog nærmet sig niveauet før krisen. Nye tal fra Bilstatistik.dk viser, at hvor der i de tre uger fra den 16. marts til den 5. april blev solgt hele 28,4 procent færre brugte biler til private, end der gjorde i samme periode sidste år, blev der efterfølgende – fra den 6. april til den 10. maj – kun solgt 8,1 procent færre biler end året før.

Hos bilhuset Bjarne Nielsen i Hørsholm oplever man, at bilkøberne i stor stil vælger nyere brugte biler. Foto: PR.

Tendensen oplever de tydeligt hos Bjarne Nielsen, hvor især brugtvognssalget nærmer sig det normale niveau med hastige skridt.

Det har selvfølgeligt kunnet mærkes på salget, at landet har været lukket ned på grund af virussen, men vi kan se at folk har fået lyst til at købe biler igen. Vores salg nærmer sig efterhånden niveauet fra før COVID-19, og det er jo ganske positivt, siger Søren Popper Friis, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Hørsholm.

Tallene fra Bilstatistik.dk viser ligeledes, at især salget af de tre- til femårige brugtbiler relativt hurtigt er kommet på rette vej. I de tre uger fra den 16. marts til den 5. april blev der solgt 32,4 procent færre brugte biler i denne kategori, i forhold til samme periode sidste år. I de følgende uger fra den 6. april til den 10. maj, er der til sammenligning solgt 6 procent færre end året før.


Efter et fald som følge af coronakrisen, er bilsalget i Danmark nu igen kommet på ret køl, og hos bilhuset Bjarne Nielsen i Hørsholm kan optimismen igen spores. Foto: PR.

Aflyste flyrejser kan booste bilsalg
Med lukkede grænser og stillestående fly er turistbranchen blandt de hårdest ramte af coronapandemien. Og nogle af de penge, mange danskere givetvis kommer til at spare på aflyste flyrejser, kan ifølge Bjarne Nielsen, der er direktør i Bjarne Nielsen Gruppen, komme til at fremskynde bilsalget i det kommende måneder.

– Mange familier, der har planlagt sommerferie i udlandet, overvejer lige nu, hvad de skal gøre i stedet. Jeg kunne godt forestille mig, at dem, der i forvejen har planlagt et bilskifte, kan være tilbøjelige til at rykke indkøbet nogle måneder frem og samtidig blive ekstra godt kørende, hvis den står på bilferie i Danmark, siger Bjarne Nielsen.

Fakta:
Bjarne Nielsen Gruppen: Blev grundlagt i 1988 og er med mere end 500 medarbejdere og 11 afdelinger – syv i Jylland og fire på Sjælland, heraf en i Hørsholm.
Firmaets filosofi: Ud fra kerneværdierne respekt, kvalitet og engagement arbejder den familieejede virksomhed for at yde markedets bedste kundeservice.

Peter

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk