Hørsholm Kommune sætter ind mod spritkørsel

#

Pressefoto

Alt for mange mennesker sætter sig bag rattet med for høje promiller i blodet om sommeren. Nu minder Hørsholm Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet alle om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol.

I de kommende uger vil en meget stor del af danskerne holde ferie i Danmark. Det kan betyde tusindvis af sociale sammenkomster såsom grillmiddage, strandture og havefester. Sommerhyggen får ofte følgeskab af kolde øl, velsmagende drinks eller et par gode flasker vin. Det gør det aktuelt at minde om, at hvis man har drukket alkohol, så bør man lade bilen stå.

For mange tager chancen
Sidste sommer sigtede politiet 864 personer for spritkørsel i løbet af fem ugers kontrol i juni og juli. Alene i Nordsjælland politikreds blev 62 personer sigtet for spritkørsel hen over sommeren.

Denne sommer sætter politiet også ind med kontrol, og samtidig gennemfører Hørsholm Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden kampagnen “Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er din?”.

Formålet med kampagnen er at minde folk om, at de kan være med til at forhindre spritkørsel ved at spørge deres gæster, hvordan de kommer hjem efter festen.

Gode råd: Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rattet
Det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun egentlig har drukket. Men husk på, at hver gang du forhindrer en anden i at blive spritbilist, gør du vedkommende en stor tjeneste.

  • Her får du syv gode råd:
  • Fortæl ham/hende, at du har det skidt med, at han/hun kører
  • Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne 
  • Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden 
  • Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen 
  • Tilbyd overnatning
  • Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket 
  • Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114
da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk