Torvet i Hørsholm i 1936

#

Af Lisbet Hein – Foto: Svend Türck – Hørsholm Lokalarkiv

Sommer i Hørsholm – 1936
I midten af 1930’erne besluttede Hørsholm Kommune at udgive en turistbrochure. Kommunen engagerede den kendte fotograf Svend Türck til at komme til Hørsholm i sommeren 1936 og lave optagelser fra forskellige steder, som man syntes skulle fremhæves i brochuren. Så vidt vides, blev brochuren ikke til noget, men Türcks optagelser gik ikke til spilde – de blev brugt af kommunen i mange sammenhænge de følgende år, og findes i dag i Lokalarkivet i Hørsholm.

Torvet i Hørsholm
Her er vi på Torvet i Hørsholm en sommerdag i 1936. ”Torvet” som lokalitet findes ikke mere, men var i 1930’erne endnu lidt af et knudepunkt i byen. Bilen kommer fra det, der i dag hedder Gammel Hovedgade og er ved at dreje til højre ind mod Ridebanen. Det store vedbend-bevoksede hus er ”Kammerrådens Hus”, opført omkring 1860 af Kammerråd Christensen, der har givet navn til Kammerrådensvej. (Hvor lastbilen til venstre er på vej mod). På husets plads (og på hele arealet omkring) ligger i dag ejendommen Heiberggården. I baggrunden (under trækronen) skimtes Hørsholms Rådhus.

da_DKDansk