Social- og Seniorudvalget ønsker 1 million mere

#

Af Maj Allin Thorup (C), Glen Madsen (O),Fritz Reuther (V), Svend Erik Christiansen (A) og Thorkild Gruelund (Q)

Et samlet Social- & Seniorudvalg fremsætter på mandagens kommunalbestyrelsesmøde et initiativretsforslag om en million kroner ekstra til vores plejehjem og hjemmeplejen.

Fra Marianne Preis Balser Seniorrådets repræsentant i Bruger- & Pårørenderådene på plejehjemmene har vi modtaget en mail med opfordring til at bevilge ekstraordinære midler til plejehjemmene på grund af særlige opgaver i denne Cowid 19 tid.  

F.eks. Beboere skal følges hen i besøgsrummene, når de skal have besøg. Pårørende skal ligeledes følges hen til besøgsrummet. Naturligvis også retur efterfølgende. Når besøget er afsluttet, skal besøgslokalet rengøres og af sprittes.

Det er tid, tid som går fra plejen af de ældre. Derfor opfordrer Social- & Seniorudvalgets medlemmer kollegaerne i kommunalbestyrelsen til, at vi finder ekstra penge!

For god orden skyld besøgene på plejehjemmene er organiseret efter ministeriets forskrifter.

I hjemmeplejen tænker udvalget, at vi har behov for omsorgstimer. Nogle sidder i deres hjem med meget lidt eller ingen kontakt til familie og venner. For ingen tør bevæge sig rundt.

Derfor skal vi finde penge til omsorgstimer. Ensomhed giver depression. Vi kan ikke forhindre, men vi kan modvirke bedst muligt.

Et enigt udvalg foreslår, at kommunalbestyrelsen bevilger en million kroner til plejehjemmene og hjemmeplejen til afhjælpning af problemer ved Cowid-19. Pengene skal hjælpe i perioden fra 22. december og frem til udgangen af marts måned næste år.

Udvalgets medlemmer har disse bemærkninger:

Thorkild Gruelund: Vi skal lytte til Seniorrådet, det, kombineret med egne fornemmelser, resulterer nu i dette glimrende initiativ på tværs af partierne. Godt samarbejde! Jeg glædes, det er glimrende!

Svend Erik Christiansen: Socialdemokratiet har fået opbakning til, at der foreslås afsat en million kroner til ekstratilskud til plejehjem mv. i disse corona-tider – god jul

Fritz Reuther: Venstre har tilsluttet sig forslaget om en ekstra bevilling på 1 million kr. til støtte for at gøre tilværelsen for de ældre både på plejehjem og hjemmeboende mere tålelig i disse corona-tider.

Glen Madsen: Dansk Folkeparti har længe kæmpet for flere kollegaer til medarbejderne i ældreplejen. Omend det er på en alvorlig baggrund, så lykkes det endelig, og det er en rigtig god nyhed til både de ældre og ansatte.

Maj Allin Thorup: Denne corona-tid er gået særlig hårdt ud over vores svage ældre på plejehjem, som har meget begrænsede muligheder for at se deres pårørende. Både beboere og medarbejdere er under stort pres lige nu.

da_DKDansk