Rådhuset er ikke forsvundet

#

Af Jan Klit (C), Formand for MPU – Foto: Peter Brandi©

I notitser ”Det forsvundne rådhus” og ”Anlægsstop” fremfører Venstre forskellige betragtninger.

Lad mig slå fast: Rådhuset ligger stadig på Slotsmarken 13 – hvis Venstre har været i tvivl. Borgerne har heldigvis ikke.

Med hensyn til Ådalsparkvej, hvor rådhuset tidligere lå, måtte vi konstatere, at såvel bygningernes konstruktion som skimmel- og rådangrebene viste, at det ville blive dyrere at renovere fra grunden og op end bygge helt nyt. Derfor valgte vi – i en akut situation – et lejemål på Slotsmarken.

Vores holdning er helt klar: Vi kommer aldrig til at flytte tilbage til Ådalsparkvej. Vi bygger ikke et nyt rådhus, hvis det ikke er økonomisk forsvarligt i sammenligning med alternative løsninger. Vi bygger ikke på bekostning af kommunal udvikling, velfærd og trivsel. Vi lejer, hvis det er den bedste løsning. Hvor det fysisk bliver på den lange bane, må tiden vise. Foreløbig bor vi fint på Slotsmarken.

Et kommunalt anlægsstop vil være helt forkert. Vedligeholdelsen af vores bygninger har et overskueligt efterslæb, som vi kan håndtere, men den kommunale udvikling af fx nye boligområder er helt nødvendige for at sikre kommunens fremtidige udvikling. Så: Nej til anlægsstop.

da_DKDansk