Der skal formidles jobs til Ukrainske flygtninge

#

Af Ann Lindhardt, gruppeformand, og Jacob Schulze medlem af Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, begge medlem af kommunalbestyrelsen (V)

Jobcenter Aarhus har sat gang i arbejdet med at etablere jobmuligheder for ukrainske flygtninge i Aarhus. Jobformidlingen vil matche jobsøgende ukrainere med aarhusianske virksomheder og på denne måde være en indgang til det lokale arbejdsmarked for ukrainske flygtninge, der kommer til at bo i Aarhus.

Venstre mener at det er et rigtig godt initiativ fra Aarhus kommunes side, og derfor har Venstre opfordret Hørsholm Kommunes Jobcenterenhed, til at se på muligheden for at kunne gøre det samme som Aarhus. 

De ukrainske flygtninge mangler job og tryghed. Det er vigtigt, at ukrainerne får en så normal hverdag som muligt her i Danmark, hvor de kan tjene deres egne penge, og prøve at få en tryg og god hverdag, så de og står bedst muligt rustet, når de vender hjem. Desuden står flere private virksomheder klar i Danmark til at ansætte flygtninge fra Ukraine.

På kort tid har 36 virksomheder meldt sig klar til at tilbyde ukrainske flygtninge job i Aarhus. Vi skal selvfølgelig udnytte alle de kompetencer og erfaringer, som de ukrainske flygtninge har med fra deres hjemland, som der bosætter sig i Hørsholm. 

I løbet af den kommende uge er det forventet en vedtagelse af særloven fra Christiansborg, der vil give de ukrainske flygtninge arbejds- og opholdstilladelse i Danmark på lige fod med borgere fra EU-lande. Det vil nemlig tilvejebringe den arbejdstilladelse, der er nødvendig for lovligt at kunne tage et arbejde i Danmark, når man ikke er dansk statsborger eller EU-borger.

da_DKDansk