Hvornår skal vi indfri 0-18 års vision?

#

Af Casper Walløe- skolebestyrelsesformand Hørsholm Skole, Nicole Mas Shacham – skolebestyrelsesformand Vallerød Skole, Malene Fagerberg – Skolebestyrelsesformand Rungsted Skole, Christina Sveistrup – Skolebestyrelsesformand Lundvejsskolen, Dickte Noël Toft- Skolebestyrelsesformand Usserød Skole. Foto: Peter Brandi©

I marts 2021 udkom den 0-18 års vision vi i fællesskab havde skabt på tværs af skolerne, daginstitutionerne, politikerne og administrationen. Grundstenen var, at vi skulle være fælles om at skabe det gode børne- og ungeliv og gøre vores børn til livsduelige borgere. Vi ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen ved blandt andet at tilbyde gode skoler. Tiltrække og fastholde personalet ved, at kunne tilbyde attraktive arbejdsforhold. Skabe gode forhold på specialområdet, så de af vores børn, som ikke kan frekventere af vores folkeskolers tilbud tilbydes et optimalt skoletilbud.

Alt dette drømte vi stadig om lige indtil vi læste om de kommende års besparelser, hvor der alene på velfærdsområdet skal spares 49 millioner kroner. Det er jo helt groteske tal, som vi som skolebestyrelser har svært ved at forholde os til. En del af pengene skal findes på skoleområdet- som i forvejen har holdt hårdt for i de forgangne år. Ja vi har ligget i top de seneste par år mht kvaliteten af vores folkeskoler, hvilket selvfølgelig må anses for at være forventeligt med kommunens demografi sammenlignet med andre kommuner- men der er vel en årsag til, at der er flugt til privatskolerne i området fordi forældrene har fået nok af de mange besparelser området er underlagt hvert år. Hvornår skal der tilføres økonomi til området så vi kan indfri de ting vi drømmer om? Vi kan ikke presse citronen mere- nogle ville måske sige ” Vi kan ikke klippe hårene af en skaldet mand”- Hvornår stopper det?


Vores børn og unge er ved at lande igen efter et par år med Corona nedlukning, hvor de blev hårdt ramt. Der er ikke brug for flere besparelser nu, hvis vi skal sikre vores børn og unge bliver til livsduelige borgere. Vi kommer hverken til at tiltrække nye børnefamilier = skatteborgere, der kan bidrage til kommunekassen eller kunne tiltrække og fastholde vores dygtige personale, hvis ikke besparelserne tages af bordet. Så nej tak til flere besparelser på området, nu vil vi gerne udvikle og ikke afvikle vores skoler så Hørsholm Kommune kan leve op til mottoet ” Konge at vokse op i Hørsholm”

da_DKDansk