Den historiske rastepladscafé Storkereden får nyt liv

#

Af Peter Brandi – Foto: Vejdirektoratet

Det er efterhånden en del år siden, at man kunne købe mad og drikke i caféen på rastepladsen Storkereden ved Helsingørmotorvejen. Inden længe kan trafikanter igen få stillet sulten på den engang så velbesøgte café.

I gamle dage var Storkereden syd for Hørsholm ikke bare en rasteplads, hvor man holdt ind for at strække benene og få sig en pause. Det var et decideret udflugtsmål, og særligt på lørdage og søndage var det ikke ualmindeligt, at træbygningen opført i bondegårdsstil med stråtækt tag var fyldt til allersidste plads.

Frem til starten af 1990´erne var stedet en velbesøgt restaurant, som mange stadig har gode minder om i dag.

Siden blev det stadig sværere at drive restaurant, og bygningen har været lukket siden 2014.

Cafe og ladestandere
Nu kommer der nyt liv, da OK har underskrevet en aftale med Vejdirektoratet om at videreføre Storkeredens café og kiosk i løbet af 2. halvår 2023. Som en del af aftalen vil det danske energiselskab med hundredvis af tankstationer i hele landet også opsætte otte ladepunkter på Storkereden og fire ladepunkter på Lærkereden, der ligger langs Helsingørmotorvejen overfor Storkereden.

Storkereden set fra Lærkereden på den modsatte side af motorvejen. Foto: Vejdirktoratet

”Det er glædeligt, at opgaven med at skabe et behageligt sted til rast på Helsingørmotorvejen nu bliver løftet. At der samtidig også kommer ladepunkter til elbiler er et stort plus, og forhåbentlig vil mange grønne elbilister og andre, der har brug for en pause, slå et smut forbi den historiske café og være med til at give stedet liv, som det havde i fordums tid,” siger transportminister Thomas Danielsen.

Da Storkereden slog dørene op i 1959, skete det som den første bemandede rasteplads på den første motorvejsstrækning i Danmark. Sidst i 1990’erne tjente bygningen som Vejdirektoratets tilsynskontor i forbindelse med udvidelsen af Helsingørmotorvejen. Herefter blev Storkereden igen drevet som spisested frem til 2014. Siden har bygningen været lukket – kun afbrudt af forsøg med foodtrucks på parkeringspladsen.

”Vi er glade for, at vi har fundet en operatør, som har lyst til at genoplive Storkereden i en ny og moderne udgave med kombineret ladepark og cafédrift. Den kombination tror og håber vi vil være attraktiv for trafikanterne. For når bilen skal lades op, vil mange måske også få lyst til kaffe, snacks og andet, mens de venter,” siger Mette Fynbo, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Også hos operatøren er der glæde at spore, lyder det fra Kenneth Korsgaard, der er markedsdirektør i OK.

”Vi er meget glade og stolte over at have vundet Vejdirektoratets udbud. Vi har længe ledt efter en trafikorienteret placering langs det danske motorvejsnet, og derfor glæder det os, at vi snart kan tilbyde gode opladningsmuligheder og cafédrift til de mange trafikanter, som benytter Helsingørmotorvejen. Vi forventer, at butikken står klar til åbning i 2. halvår 2023. Der skal laves rigtig meget, men på nuværende tidspunkt er det svært at sige, hvornår det kommer til at finde sted. Så det skal afklares, og derefter skal den endelige dato afstemmes med Vejdirektoratet,” siger han.

Kontrakten med OK løber over 15 år og træder i kraft mandag 1. maj 2023.

Live Comment

Your email address will not be published.

da_DKDansk