Det fælles måltid – en god måde at mødes på

#

Af Peter Brandi – Hørsholm Sognegård Foto: Pressefoto

Under overskriften ”Fælles måltider er en god måde at mødes på”, inviterer Hørsholm Menighedspleje, til gratis fællesspisning i Sognegården.

Formand for Hørsholm Menighedspleje Benno Aulby – Pressefoto

”Fælles måltider er en god måde at mødets på – også når man møder nogen, man ikke kender i forvejen,” siger formanden for Hørsholm Menighedspleje Benno Aulby. Og fortsætter ”Det at få mennesker til at mødes, kan ofte være den første start på et nyt netværk, og vi har alle brug for et netværk. Alle er velkommen til fællesspisningen, uanset hvilken tro man måtte have. Det er når vi mødes som mennesker, at vi knytter forbindelser.”

Det foregår den 30. oktober kl. 18:00, men da der er begrænset plads (max. 60 personer), skal man have en billet. Adgangsbillet fås i Sognegården mandag den 21., tirsdag den 22. og onsdag den 23. oktober
mellem kl. 14 – 15.30.

Hvad er Menighedsplejen

Hørsholm Sogns Menighedspleje blev oprettet i 1978, og Menighedsplejen har til formål at hjælpe socialt udsatte i Hørsholm Sogn.  

Der har altid været fattige og sultne og syge, og det vil der nok blive ved med at være. Herhjemme plejer vi at fortælle hinanden, at vi er landet, hvor “få har for meget og færre for lidt”. Om gamle Grundtvigs ord også gælder for Hørsholm sogn, er nok mere usikkert.

I hvert fald kunne en analyse af forholdene i sognet udført for godt et år siden afsløre, at mange familier lever i en grad af fattigdom, det kom som en overraskelse for de fleste. 

Dertil kommer, at fattigdommen altid er relativ: det er aldrig morsomt at være fattig, men det føles særlig slem, hvis man er det i en i øvrigt rig kommune. Intet tyder på, at disse menneskers vilkår er blevet bedre siden da, og derfor er det dem, Hørsholm sogns menighedspleje vil styrke indsatsen overfor.

Du kan læse mere om Menighedsplejen via dette link: Menighedsplejen

Har du spørgsmål til fællesspisningen kan du kontakte Formanden, Benno Aulby 25 13 62 85 e-mail bennoaulby@gmail.com

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk