Vinder af affaldsquiz

#

Mette Tjener Andersson og datteren Laura på 9 år modtager præmien af Formanden for Miljø- og Planlægnings Udvalget Jan H. Klit. Pressefoto

På Kulturdagen d. 7. september var der mulighed for at se de nye affaldsbeholdere, som parcelhusene får til næste år. Mange borgere benyttede lejligheden til at kigge nærmere på beholderne og besvare ”Tip en 13’er” om den nye affaldsordning. Én borger fik alle 13 rigtige på dagen.

Stort tillykke til Hørsholm-borger Mette Tjener Andersson, som har vundet konkurrencen om et indendørssorteringssæt til fire affaldstyper. Mette og hendes datter Laura på 9 år modtog præmien af udvalgsformand, Jan H. Klit.

Mette arbejder til daglig i NIRAS’ miljøafdeling, så hun har en solid baggrundsviden om emnet: ”Jeg har længe ventet på, at vi kommer i gang med at affaldssortere. I dag sorterer vi allerede og kører på genbrugspladsen, men det bliver dejligt, når sorteringen kan foregå på vores egen matrikel.”

Skolerne i Hørsholm skal også i gang med at affaldssortere i det nye år, og Mettes datter Laura, som går i 3. klasse på Hørsholm Skole, glæder sig også til at komme i gang: ”Vi snakker allerede meget om affald og klima i skolen, og forleden havde hele skolen klima-projektuge og samlede penge ind. Vi samlede knap 25.000 kr. ind og donerede dem til foreningen ”Plastic Change”. Jeg synes det er vigtigt at passe på miljøet. Min mormor og morfar sorterer allerede rigtig meget, de bor i Vejle Kommune.”

Formand for Miljø- og Planlægningsudvalget, Jan H. Klit, overrakte præmien, og han er også glad for, at den nye affaldsordning er på trapperne: ”Det glæder mig at høre, at Mette og Laura er klar til den nye affaldsordning. Det er vi også. Lige nu tager vi en tur på genbrugspladsen for at sortere. Med den nye ordning kan vi sortere hjemme i husstanden, hvor affaldet bliver afhentet. På den måde øger vi den samlede genanvendelse, som er vigtig for at nå det nationale mål om 50 procents genanvendelse i 2022,” siger han.

Vi skal sortere fem affaldstyper

De nye affaldsbeholdere – Pressefoto

Den nye affaldsordning er blevet til i samarbejde med Allerød, Fredensborg og Rudersdal kommuner, og hver husstand vil bl.a. modtage en sorteringsvejledning sammen med affaldsbeholderne. I første omgang skal vi sortere i fem affaldstyper, nemlig papir, glas, plast, metal og pap.

Allerede fra november 2019 får etage- og nogle rækkehusboliger nye fælles affaldsbeholdere. Beboere i parcelhuse og rækkehuse, der skal have beholdere på deres egen grund, får leveret de nye affaldsbeholdere i løbet af 2020. Alle husstande vil dog få tilsendt et informationsbrev inden dette sker.

Vi har tidligere skrevet et artikel om affaldssortering i Hørsholm, den finder du her.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk