Tegninger fra retssager – en særlig kunstform

#

Af Peter Brandi – Tegning: Anne Gyrite Schütt

Det er ikke tilladt at fotografere i danske retssale, derfor lever det gamle håndværk, retssalstegning, endnu. Den dygtige tegner, kan også tilføre sin tegning mere sjæl, end du normalt kan få i et fotografi fra retssalen.

En af de allerbedste retssalstegnere kommer til Hørsholm, for at fortælle om sit håndværk og sin kunst.

Som retssalstegner har Anne Gyrite Schütt været vidne til nogle af de mest markante sager i nyere tid. Hun sad på første række i den meget omtalte ubådssag, klar til at tegne den anklagede Peter Madsen for hele den ventende verdenspresse. Af andre sager kan nævnes, at har hun tegnet Amagermanden, Kundbypigen samt flere terrorsager. Hvis du kan komme i tanke om kendte retssager, så har Anne Gyrite sikkert leveret tegninger fra dem. 

Tegning: Anne Gyrite Schütt

Anne Gyrite Schütt vil denne sene eftermiddag fortælle, hvordan hun griber det an at tegne i danske retssale. Hun beretter om sine oplevelser og udfordringerne i retssalene. Hun vil også dække, hvad der årsagen til, at hun får tilliden fra retssystemet til at tegne personer i så alvorlige sager. Sidst men ikke mindst vil hun demonstrere sin skitseteknik på storskærm.

Derudover vil Anne Gyrite fortælle om tegnekunsten, hvad kan dette ældgamle håndværk byde på i dag –både i samtidskunsten og generelt.

Tidspunkt: 30. oktober kl. 17:30 – 19:00

Billetter: Billetter koster 40 kr. + gebyr og kan købes på bibliotekets hjemmeside: klik her

Læs mere om Anne Gyrite Schütt: klik her

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk