Hørsholms største gymnastikhold

#

Af Peter Brandi – Foto: Peter Brandi©

Hørsholm Senior Idræt fylder Hørsholmhallen hver onsdag kl. 09:30, der er tilmeldt 170 personer til motionsholdet, og gennemsnitligt er der omkring 100 personer hver gang.

Straks man træder ind i hallen, kan man mærke at deltagerne glæder sig over at være med. Der er en smittende atmosfære af livsglæde og nærhed.

Hans A. Olsen og Lis Øbell er ved at være klar – Foto: Peter Brandi©

De to instruktører Hans A. Olsen og Lis Øbell, går frisk til opgaven, med ildhu og smittende vitalitet.

”Det er dejligt at møde her om morgenen, og se de mange deltagere, og mange kommer gående eller cyklende,” siger Lis Øbell. Hans A. Olsen følger op med at sige, ”deltagerne vil gerne det her, og de er friske og i godt humør, og det er let at være instruktør.”

Anker Blauenfeldt og Lis Øbell – Foto: Peter Brandi©

Så går det i gang. Det er Hans, der har første del af programmet. Imens går jeg og Lis op på tilskuer-rækkerne, hvor vi møder formanden for Hørsholm Senior Idræt Anker Blauenfeldt. Anker har været formand for Hørsholm Senior Idræt siden 2017, hvor han afløste John Borgstrøm.

I Hørsholm er der ca. 6.000 borgere i målgruppen fra 55 år og op.

Her ses et udsnit af de mange deltager – Foto: Peter Brandi©

”Hørsholm Senior Idræt blev startet 1. november 1996 på initiativ af daværende borgmester Hanne Falkensteen. Så foreningen har eksisteret i 23 år,” fortæller Anker, og fortsætter, ”vi har i dag 575 medlemmer, og vi har en støt fremgang.

Vi arbejder på at gøre livet gladere og lettere for seniorerne i Hørsholm, og nuværende borgmester Morten Slotved har fortalt, at vores netto indvirkning på Hørsholms budget nok svarer til 5 – 6 mio. kr. Det er altså det beløb, som kommunen sparer på syge og hjemmepleje, fordi seniorerne forbliver friskere længere.”

Foreningen har i dag 33 instruktører tilknyttet, der bliver afholdt to instruktørmøder om året, og instruktørerne bliver jævnligt sendt på kursus hos DGI, så det høje faglige niveau kan vedligeholdes.

Så er der gang i “øvelser på gulv” – Foto: Peter Brandi©

”De to instruktører, vi ser her i dag, er ildsjæle, det er deres, og de øvrige instruktørers, ildhu er det der driver værket for os,” fortæller Anker Blauenfeldt.

På spørgsmålet om hvad man vil have behov for nu, og i fremtiden, svarer Anker Blauenfeldt, at det vi og de andre idrætsforeninger har mest brug for er 2 multihaller. For sportshaller er en mangelvare her i byen.

Da snakken drejer ind på lukningen af Fritidshuset siger Anker, ” vi er alle blevet ramt af den lukning, for FOF og LOF skulle puttes ind i allerede tætbookede bygninger. Det har givet nogle problemer, men indtil videre, har vi kunnet håndtere det, ved at alle parter har udvist fleksibilitet. Men vi må have flere lokaler, hvis vi skal yde det der forventes af os.”

Til højre i billedet ses den lille forhøjning som instruktørerne er på så alle kan se øvelserne, her er det Lis Øbell der er på. – Foto: Peter Brandi®

Lidt om Hørsholm Senior Idræt:

Alle borgere i Hørsholm kan når de er fyldt 55 år blive medlem af Hørsholm Senior Idræt. Medlemskabet koster 320 kr. for en sæson (1. juli til 30. juni, og det giver adgang til alle aktiviteter, men der er hold der har venteliste.

Hørsholm Senior Idræt byder på Indendørsaktiviteter som: Afspænding, Badminton, Billard, Bordtennis Gymnastik, Softtennis, Svømning, Volleyball, Yoga og Vandgymnastik.

Udendørsaktiviteter som: Motion i naturen, Petanque, Turcykling og Vandreture.

Se mere på www.hsid.dk

da_DKDansk