Tæt kamp i 35 minutter inden Hørsholm trak fra Aabyhøj

#

Af Mads Olesen – Foto: Marcus Kluge©

Hørsholm 79ers fortsatte lørdag eftermiddag tendensen med at spille tætte kampe, da de besøgte Aabyhøj. Gennem kampens første 34 minutter kunne ingen af holdene skabe en føring på over seks point og afgørelsen faldt først sidst i kampen, hvor Hørsholm sikrede sejren, der lød på 56-69.

Hørsholmtræner Jesper Krone gav Aabyhøjs aggressive spillestil kredit for at skabe en tæt kamp:

-I pausen talte vi om at vi havde ganske gode skudprocenter, fortalte træneren, men at Aabyhøjs forsvar havde skabt 12 turnovers. Havde vi haft 5-6 skud mere i de første ti minutter, havde det måske ikke været så tæt. Da kampen så vender, i fjerde periode, er det fordi vi pludseligt tør angribe deres aggressive mand-forsvar og vi stepper lidt op i forsvaret.

Begge hold var uden nogle af deres største profiler på grund af skader. Aabyhøj mangler stadig at se topscorer Malene Lind Pedersen eller tredje mest reboundende spiller Andrea Bach Larsen på banen i denne sæson. I Hørsholm er Marie Louise Blyme lige blevet opereret i hoften, mens anfører Gritt Ryder blev offer for et brutalt kampprogram med to landskampe og og en ligakamp på seks dage. Hun blev skadet i baglåret i tirsdagens sejr over BMS Herlev.

Klubberne har heldigvis andre profiler til at tage over. For Aabyhøj var det især Alberte Rimdal og Caroline Wich, der stod for scoringerne, mens det for gæsterne var amerikanerne Alyssa Rader og Sidney Rielly, der smed point i kurven.

Foto: Marcus Kluge©

I kampens første tre perioder kunne ingen af holdene skabe en afgørende forskel. Hørsholm startede bedst og skabte en 15-10 føring efter fire minutter, efter tre’ere fra både Rielly og Rader, hvorefter Aabyhøj gjorde comeback. Tre gange i løbet af anden periode skabte Aabyhøj føringer på seks point, men syv ubesvarede point til Hørsholm i første halvlegs sidste to minutter sendte de to hold til pause med stillingen 41-42 til gæsterne.

Tredje periode var yderst scoringsfattig, men kun ni point til de grønne fra Aabyhøj og to færre til Hørsholm. Vi skulle således hen midt i fjerde periode inden der blev skabt noget, der kunne ligne et afgørende forspring.

Fra starten af fjerde periode scorede Ivana Jovanovic, Kristine Risager og Sidney Rielly to gange hver, mens Aabyhøj kun formåede at svare igen med to point fra Alberte Rimdal. Da Katrine Hornemann så med lige over tre minutter igen satte et layup, var Hørsholm pludselig foran med 52-63 og der stod 14-2 i fjerde periode. Herfra var det en formssag for Hørsholm, der tog sejren på 56-69, selv om hjemmeholdet forsøgte med helbanepres og også fik skabt hul gennem nettet med et par scoringer helt til sidst.

Kristine Risager stemplede virkeligt ind i fjerde periode, sagde Jesper Krone efter kampen. Hun var virkeligt aggressiv både i forsvar og angreb, på trods af at hun det meste af tiden spillede med fire fejl og det var en vigtig faktor i at vi endte med at vinde.

Den lynhurtige guard endte med at score syv point, lave tre assists og ikke mindst trak hun tre fejl.

Kampens topscorer blev Hørsholms Sidney Rielly med 23 point, og Aabyhøjs Alberte Rimdal og Caroline Wich fulgte lige efter med 17 og 15.

Med sejren er Hørsholm fortsat eneste ubesejrede hold i ligaen, mens Aabyhøj med fem nederlag falder med SISU og Værløse i kampen om 4-6. pladsen.

Statistik: https://www.fibalivestats.com/u/DBBF/1301174/bs.html#ASFSK

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk