Børnefamilier ud af Sjælsmark

#

Af Peter Brandi

Regeringen på vej med en plan for udflytning til af børnefamilier fra Udrejsecenter Sjælsmark, ifølge Politiken

Borgmester Morten Slotveds første kommentar var: ”Hvis Udrejsecenter Sjælsmark var en kommunal virksomhed havde jeg lukket den, så jeg siger tak til Regeringen for beslutningen om at flytte børnefamilierne ud”.

I 2018 fik Hørsholm Kommune 56 underretninger med forskellige bekymringer for børnene på Sjælsmark. En underretning er udtryk for en bekymring for et barns trivsel og udvikling.

Disse udgjorde mere end 25% af samtlige underretninger om bekymringer for børn i hele Hørsholm Kommune.

Der foreligger i sagens natur ikke tal for underretningerne fra Sjælsmark for 2019 endnu, men det samlede antal ligger allerede højere end i 2018, og udgjorde ved seneste optælling ca. 30% af alle underretninger.

Morten Slotved siger videre: ”Tallene taler deres tydelige sprog og fortæller på 56 forskellige måder, at Udrejsecenter Sjælsmark ikke har været den rette løsning for børnene. Der er behov for løsninger, der konstruktivt bidrager til hjemsendelsen af mennesker, der ikke kan opnå opholdstilladelse, men som det er nu, skygger de faktiske tal for den målsætning, og det er godt at situationen nu forandres. Vi kan næppe få det skåret tydeligere ud end med disse markante tal. Udrejsecenter Sjælsmark er ikke løsningen”.

Udrejsecenter Sjælsmark – Google Map

Hvad skal der så ske med Udrejsecenter Sjælsmark?

Morten Slotved har denne kommentar: ”Nu håber vi i Hørsholm Kommune, at Sjælsmark kan blive solgt. Jeg forventer at have kommunalbestyrelsens opbakning til, at kommunen kan købe Sjælsmark til den pris som forsvaret og justitsministeriets forhandlede den til, sådan at vi kan omdanne området til bedre og mere fredelige formål fremadrettet. Så sætter regeringen den til salg er vi klar”.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk