Vinterferie-aktivitet

#

Prøv at være arkæolog – og udgrav et skelet

Der arbejdes på livet løs med graveske og pensel, når Museum Nordsjællands udgravningsværksted slår dørene op i vinterferien. I år kan man udgrave en oldtidsgrav med skeletter og oldsager. Foto: Museum Nordsjælland

Hvis du har mod på at tage til Hillerød, så er der en spændende aktivitet i Museum Nordsjællands Hillerød-afdeling El-værket.

Har du lyst til at prøve, hvordan arkæologerne udgraver en grav fra oldtiden?

Mandag til fredag i vinterferien får du chancen, når Museum Nordsjælland sætter et par store udgravningskasser op i det Historiske Værksted i Elværket på Frederiksgade 11 i Hillerød.


Når man har udgravet sin grav, skal man selv finde ud af fra hvilken oldtidsperiode genstandene er fra.
Foto: Museum Nordsjælland

Du vil få lov til forsigtigt at skrabe og børste skeletter og oldsager frem med graveske og pensel. Derefter skal du fotografere, hvordan tingene ligger i jorden. Til slut skal du finde ud af, hvor gammel graven er, ud fra de ting du har fundet – fuldstændig som arkæologerne gør.

Et par af museets arkæologer er tilstede for at hjælpe med udgravningen. De kan også fortælle om, hvordan arkæologiske udgravninger foregår, hvad der sker med de ting, der bliver udgravet og hvordan man bliver amatørarkæolog.

Genstandene studeres grundigt for at finde ud af, hvor gamle de er.
Foto: Museum Nordsjælland

Og bagefter kan man besøge den mørke udstilling Grumme Skæbner, hvor der er eksempler på begravelser og dødsårsager fra de sidste 8.000 år. Her kan man også prøve en ”kiste-challenge” – hvis man tør – og tage en selfie med skeletter. Det koster 20 kr. og foregår i Elværket i Frederiksgade 11, Hillerød kl. 11. Der er gratis parkering bag museet.

FAKTA:

Historiske Værkstedsdage
Prøv at være arkæolog –
udgrav et skelet mandag den 10. februar – fredag den 14. februar 2020
Varighed ca. 1 time
Entre og materialer 20 kr. Entrebilletten gælder også til udstillingen.
Alder Fra ca. 6 år (uegnet for små børn). Børn under 12 ifølge med en voksen. Voksne er velkomne til at deltage med eller uden børn.
Starttidspunkt Løbende fra kl. 11-14 Udstillingen Grumme Skæbner er åben kl. 11-16
Adresse Elværket, Frederiksgade 11, 3400 Hillerød Gratis parkering bag museet. 10 minutters gang fra S-tog.
Praktisk Der er adgang for kørestole i udstilling og værksted.
da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk