Hørsholm vil bruge pokalfinalen til oprejsning efter sæsonens første nederlag

#

Af Mads Olesen – Pressefoto

Når Hørsholm løber på banen lørdag 13:30 i Horsens til pokalfinalen mod Værløse, er det med sæsonens første nederlag i frisk erindring – og som motivation.

Anfører Gritt Ryder – Pressefoto

Det var en flok slukørede, men også motiverede spillere, der gik af banen onsdag aften i Hørsholmhallen. De unge spillere fra BMS Herlev have lige frataget hjemmeholdet statussen som ubesejrede og det faldt ikke i god jord.

-Vi har en gevaldig opgave i at kæmpe og få fat i løse bolde, sagde anfører Gritt Ryder efter kampen. Selv om vi har gode spillere individuelt, kan vi ikke vinde, hvis vi ikke kæmper for det. Det må være planen for lørdag.

Også træner Jesper Krone så det mentale aspekt som essentielt til at vende rundt efter nederlaget og vinde lørdag:

-Nok vigtigst af alt havde vi ikke den rette mentale approach, sagde træneren. Det bliver forhåbentligt en helt anden kamp lørdag, hvor vi skal være aggressive. Fokus lørdag er, at vi finder vores rytme, som vi havde sidst vi spillede mod Værløse. Og så skal vi være mentalt stærke og kunne håndtere, at vi laver en individuel fejl eller to og stadig være i kampen.

Head Coach Jesper Krone – Pressefoto

Hørsholm og Værløse mødtes i sidste weekend i Værløse, hvor Hørsholm tog en storsejr på 66-94. Det var dog et Værløsehold uden landsholdsspiller Juliana Okosun, og en kamp, hvor Værløse-træner Thomas Hemmingsen valgte at spare stjernen Frida Formann i anden halvleg.

De to holds første møde i sæsonen endte med en storsejr til Hørsholm 49-85 i Værløse, mens den anden endte med overtid. I den kamp holdt Værløse sig tæt på hele kampen og slog til i de sidste 90 sekunder, med scoringer fra Frida Formann og Annemie Espensen, der sendte kampen ud i overtid. Her havde Hørsholm flere muligheder for at lukke kampen, men endte med at vinde med mindst mulige margin, 76-75.

Hørsholm stiller med næsten fuldt hold, dog med de to unge spillere Ida La Cour Heebøl og Clara Madsen ude.

Pokalfinalen afvikles lørdag 13:30 i Forum Horsens. Billetter kan købes på basket.dk/billet og kampen sendes live på fullcourt.dk

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk