Dobbelt så høje udgifter til evakuering af Rådhuset – det er fakta!

#

Af Ann Lindhardt og Anne Ehrenreich, Medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse (V) – Foto: Peter Brandi©

Der har været en del skriverier ang. udgifterne til evakuering af Rådhuset. Ingen kan løbe fra det fakta, at udgifterne er blevet over dobbelt så høje som forventet og skønnet, lige meget hvordan man vender og drejer det, og hvor meget man forsøger at tale udenom. 

Alle beslutninger i Hørsholms Kommune skal træffes på et solidt grundlag under hensyntagen til vores dårlige økonomi. Det gælder også evakueringen af Rådhuset, som vi har tilladt os at gøre opmærksom på er blevet dobbelt så dyr, som forventet. Da kommunalbestyrelsen blev præsenteret for evakueringen til Slotsmarken i september 2019, lød det første skøn på ca. 4 mio. kr, og nu er det netop blevet oplyst, at det kommer til at koste næsten 3 gange så meget, nemlig 11,5 mio. kr. Dertil kommer næsten dobbelt så høje driftsudgifter fremover for vores Rådhus, som først skønnet og præsenteret i 2019. Venstre ønsker fortsat at få klarhed over hvordan udgifterne har kunne stige så enormt. 

Når kommunen ikke er i stand til at planlægge på en budgetmæssig fornuftig måde, så medfører det økonomiske udfordringer. Ekstraudgifter til evakuering af Rådhuset og til Nyt Rådhus kan kun tages et sted fra, og det er hos borgerne. Øgede udgifter til evakuering af Rådhus og nyt Rådhus sker på bekostning af kommunens muligheder for at investere i andre goder til borgerne til bl.a. børn, unge og ældre.

Når vi som kommunalbestyrelse skal træffe de bedste løsninger, skal det ske på et oplyst grundlag. Det er derfor Venstre fortsat ønsker en business case som grundlag for beslutninger om et nyt Rådhus. Den holdning deler alle partier ikke og Økonomiudvalget har således kort før vinterferien besluttet at gå i gang med at sælge det gamle Rådhus uden, at vi har truffet beslutning om hvor det nye skal være. Og uden vi har vurdere om det vil være billigere at renovere det gamle Rådhus. Det synes vi ikke er nogen fornuftig måde at disponere på.

Beslutningen om det nye Rådhus skal ikke træffes på grundlag af følelser men på grundlag af fakta.

da_DKDansk