Hørsholm set fra luften – Rungsted Badehotel 1937

#

Af Lisbet Hein – Luftfoto fra 1937, set på: www5.kb.dk/danmarksetfraluften/

Når man i dag passerer det store lyskryds ved Rungstedvejs udmunding i Strandvejen, er man lige på det sted, hvor Rungsted Badehotel lå engang.

Fra 1803 lå her en kro, men da ”landliggeriet” begyndte for alvor omkring år 1900, blev kroen bygget om til et stort badehotel. Hotellet var en succes indtil slutningen af 1920’erne, men da dette billede blev taget i 1937, var det begyndt at gå ned ad bakke. Enden på badehotellet kom med Besættelsen i 1940, da det blev beslaglagt af tyskerne og brugt til indkvartering af soldater. Efter Befrielsen i 1945 blev Rungsted Badehotel brugt til indkvartering af allierede flygtninge, men i 1948 blev det forbi, og bygningen blev revet ned.

Som det kan ses på billedet, slog Strandvejen oprindelig et sving ind i landet, bag om Rungsted Badehotel. Vejen blev rettet ud i 1948 og ført hen over det sted, hvor det nedrevne hotel havde ligget. Forretningsejendommen midt i billedet findes endnu og har stadig navnet ”Svinget”. Øverst til venstre i billedet ses Rungsted kro, til højre anlægget omkring Ewalds Høj. Foran hotellet er det den offentlige badestrand, der var blevet anlagt i 1932.  Den forsvandt, da den nuværende havn blev bygget i 1973/74.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk