Hørsholms Gritt Ryder valgt som årets spiller i Dameligaen

#

Af Mads Olesen – Gritt Ryder – Foto: Markus Kluge©

Som kun den anden danske spiller i det årti, der dækker 2010’erne er Hørsholm 79ers’ anfører Gritt Ryder af sine medspillere valgt som årets spiller i Dameligaen. Det har ligaen offentliggjort på sin hjemmeside fredag morgen.

Gritt Ryder i hvidt – Foto: Markus Kluge©

-Det er den største anerkendelse, man kan få som spiller, siger Gritt Ryder, fordi det er ens kolleger, der har stemt. Derfor betyder lige netop den pris faktisk en del for mig. Det viser jo også, at jeg spiller for et trænerteam og et hold, der der formår at spille på mine styrker.

Det har typisk været de udenlandske profiler, som Dameligaens spillere har kåret som årets profil, og sammen med Catharina Palm er Ryder den eneste dansker, der har fået æren siden 2010. Det er dog noget, hun tror, kommer til at ændre sig:

-Vi har en masse store talenter i dansk damebasket, så mon ikke det er en trend, der vil ændre sig over de næste ti år, siger hun med et smil.

Det er også en stolt Hørsholmtræner, Jesper Krone, der udtaler til Dameligaens hjemmeside:

Træner Jesper Krone – Pressefoto

-De sidste tre sæsoner har jeg haft æren af, at arbejde med en Danmarks absolut bedste damespillere til dato. Gritt er en naturlig leder på og udenfor banen. Hun er respekteret og vellidt af sine holdkammerater, trænerstab og folk omkring de hold, som hun har været en del af. Hun besidder en vilje, som ikke mange andre har. Hun er en vinder. Hun vil vinde i hver eneste lille øvelse til træning og hun vil vinde hver eneste kamp hun er med i. Og hun vinder ofte. Hendes mentale styrke er sublim, hvilket hun har vist gang på gang i vigtige kampe.

Ryder førte i 2019-20 Hørsholm til førstepladsen i Dameligaen og det siger meget om hendes præstationer i ligaen, at hun blev valgt på trods af at hun var skadet et længere stykke tid, kort efter landsholdsvinduet i november.

Det suveræne Pokalmesterskab i februar er ikke en del af Dameligaen, men har bare bygget ovenpå Ryders fantastiske år, som også indeholder en anførerpost på det genoplivede damelandshold. Damelandsholdet havde ligget underdrejet i mange år, inden Ryder var primus motor i at få sat en fundraisingkampagne i gang, så holdet nu er i stand til at deltage på højeste niveau i Europa.

De sidste ti års vindere:

·  2019/20 Gritt Ryder, Hørsholm 79ers

·  2018/19 Geraldunn Leaupepe, BK Amager

·  2017/18 Maryah Sydnor, Hørsholm 79ers

·  2016/17 Catharina Palm Jensen, BK Amager

·  2015/16 Olivia Applewhite, SISU

·  2014/15 Nathalie Day, Lemvig Basket

·  2013/14 Julie Forster, Stevnsgade BBK

·  2012/13 Emily Hatch, Lemvig Basket

·  2011/12 Emily Hatch, Lemvig Basket

·  2010/11 Lauren Beckley, Lemvig Basket

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk