Biblioteket åbner igen på mandag

#

Af Peter Brandi – Pressefoto

Hørsholm Biblioteks starter så småt med at åbne igen efter at have været helt lukket siden 12. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned. Mange lånere og brugere har savnet bøgerne og biblioteket, og personalet glædet sig til at komme tilbage, så det er dejligt at komme i gang igen mandag den 18. maj.

Bibliotekets tilbud vil dog være en del anderledes end inden nedlukningen. Der vil være nogle begrænsninger. Der vil kun være åbent i den betjente åbningstid, dvs. der vil således ikke være åbent om morgenen og om aftenen, men kun når personalet er i udlånsrummet. Den betjente åbningstid vil også være lidt anderledes i den første uge, Biblioteket holder åbent, men vil derefter blive den samme som inden nedlukningen.

I uge 21 vil der være åbent alle hverdage kl. 11-16 og lørdag kl. 10-14. Der er dog lukket Kr. Himmelfartsdag, torsdag. Hold øje med bibliotekets hjemmeside, hvor man løbende kan finde opdaterede informationer om bl.a. bibliotekets åbningstider og tilbud.

Biblioteket vil i den første tid være et anderledes bibliotek, end det lånerne normalt har kendt, da der er tale om en begrænset åbning. Bibliotekets personale vil i åbningstiden kunne hjælpe med at reservere materialer, lånerne vil kunne låne, aflevere og reservere,

Derimod vil der ikke være mulighed for at printe, bruge computerne, kopiere, læse aviser og tidsskrifter, selv finde sine bøger på hylderne, opholde sig i biblioteksrummet, bruge børnebibliotekets område, benytte toiletterne eller kaffemaskinen.

digitale tilbud, og netaviser, kan man naturligvis benytte gratis hjemmefra – ganske som vanligt.

Det er bestemt glædeligt, at også samfundets kulturelle institutioner åbner, selv om det er på nedsat kraft.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk