Vi skal have liv i byen og en sund detailhandel – også efter Coronakrisen!

#

Af Ann Lindhardt,Medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse (V) – Foto: Peter Brandi©

Coronakrisen presser vores lokale virksomheder, omsætningen er faldet. Restauranter og butikker har været næsten tomme. Vi skal have liv i byen og en sund detailhandel også efter Coronakrisen. Derfor skal der yderligere erhvervspakker og hjælpepakker til, og flere anlægsopgaver fremrykkes. 

Vi er ser meget positivt på, at Venstres ønske om flere forskellige “Corona-tiltag” til hvordan vi kan genskabe, løfte og bibeholde bylivet for byens borgere og samtidigt støtte vores detailhandel er blevet taget godt imod af de andre partier. 

Konkret har Venstre foreslået en “Hjælpepakke til Byliv, Bymidte & Byens detailhandel – til hjælp for overlevelse efter Corona.” Vi glæder os over, at vores ide er taget godt imod, og vi ser frem til den videre drøftelse om, hvordan vi får skruet tiltaget sammen. Ideen er at styrke byen og skabe kundestrøm. Vi foreslår, at byens borgere, butikker og kulturliv kan byde ind med ideer. Et godt eksempel med input fra lokale ildsjæle er “støt lokalt – Rungsted & Hørsholm.” eminent tiltag, og berigende hvis “byen” hjælper byen.

Derudover har Venstre foreslået en “Sommer 2020 pulje” så vi kan få sommeraktiviteter til byen. Flere aktivitetstiltag på ApotekerTorvet. Det kunne feks. være i form af en “mobil minigolfbane”. Plads til dans og musik. Eller en oppustelig foldboldbane på Ridebanen, alt i sommerferien til gavn for byens børn og familier.

Ideen er at styrke en helhedsoplevelse af byen og få kundestrømmen tilbage til vores handelsområder. Flere vil handle i butikkerne, bruge restauranterne og dermed støtte det lokale handelsliv. At øge mulighederne for at facilitere rammer for socialt samvær i gaden af kortere eller lidt længere varighed.

Det er vigtigt at vi får mere aktivitet på Gågaden, Kongevejscentret, Rungsted Havn, Pennehave, Midtpunktet og Rungsted havn. Vi skal få kigget på muligheder for mere aktivitet. Vi vil også gerne opfordre de andre partier til sammen med os at få kigget på lempelser af nogle af de restriktioner, som kan hæmme byens virksomheder i at bruge nye nødvendige “corona tiltag” for at få sat gang i forbruget. 

Det kan blive et løft til byens borgere, samtidig med at vi sætter hjulene i gang.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk