Et borgerligt samarbejde har desværre meget lange udsigter

#

Af Glen Madsen (O) medlem af kommunalbestyrelsen – Foto: Peter Brandi©

Anderledes kan det ikke opfattes, når Morten Slotved, Tomas Dyrbye og Nadja Hageskov m.fl. bruger enhver lejlighed (også dem, der ikke er (og de er flest)) til uretmæssigt at sværte især Venstre, men også Liberal Alliance og Dansk Folkeparti til. Senest med den massive Konservative smædekampagne, hvor Venstre ensidigt og komplet unuanceret stilles til ansvar for, at der i det kommende budget skal findes 59 millioner kroner.

Det er ganske enkelt ikke korrekt! Og når Konservative i samme åndedrag fuldt bevidst undlader at nævne Socialdemokratiet og Radikale, så bliver det i den grad kvalmende. Kampagnen handler ikke om politik og gode løsninger for borgerne, men om magten alene. For Konservative er helt og aldeles klar over, at et svækket Venstre er den sikreste vej til at fastholde borgmesterposten. Føj siger jeg bare!

Det er så umådelig trist, at Konservative helt unødigt bruger al sin energi på at gøre afstanden til de andre borgerlige partier størst mulig i stedet for at søge at styrke det borgerlige samarbejde, som 3 ud 4 borgere helt tydeligt ønsker.

Og lad os så slå helt fast, at de partier, der bærer det allerstørste ansvar for Hørsholms trængte økonomi, er Socialdemokratiet og Radikale! De to partier er både med i udligningsaftalen, ligesom de er med i de dybt uansvarlige budgetter i Hørsholm. Det er dem Konservative burde være efter!

Fakta:

  • I 2018 vedtog Folketinget en 2-årig kompensationsordning, der for Hørsholms vedkommende beløb sig til 26 millioner kroner. I aftaleteksten fremgår det tydeligt, at der alene kompenseres i 2019 og 2020.
  • I budget 2020-2023 undlod K, S og R i Hørsholm fuldt bevidst, og imod administrationens anbefaling, at budgettere med de manglende 26 millioner kroner i årene 2021-2023. Budgettet indeholder derudover en ubalance på minus 55 millioner kroner.
  • I Socialdemokratiets udligningsudspil lød ekstraregningen for Hørsholms borgere på 70 millioner kroner. Hertil skal de underbudgetterede 26 millioner kroner lægges til, så det samlede beløb havde været 96 millioner kroner fra 2021 og frem.
  • I udligningsaftalen, der blev indgået mellem S, V, R, SF og Alt. lyder ekstraregningen for Hørsholm nu på 33 millioner kroner. Men også her skal de underbudgetterede 26 millioner kroner lægges til, så det samlet beløber sig til 59 millioner kroner fra 2021 og frem.
da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk