Hørsholm Senior Indkøbs Gruppe giver fortsat de ældre mulighed for indkøb i lokale butikker

#

Af Lars Bjørck Olsen, medlem af Hørsholm SeniorrådKongevejscentret (arkivfoto) Peter Brandi©

Den 1. maj 2020, indførte Hørsholm Kommune en ny indkøbsordning for ca. 170 af sine ældre borgere. I den nye indkøbsordning kommer varerne fra henholdsvis Intervare (moderselskabet for internetdagligvareforretningen nemlig.com) samt Egebjerg Købmandsgård.
De to selskaber vandt udbuddet, som blev foretaget i regi af Indkøbsfællesskabet Nordsjælland, der består af ti nordsjællandske kommuner. Den ny indkøbsordning betyder, at indkøbet reelt sender handel ud af kommunen.

Ønsker den ældre borger fortsat at handle i de lokale dagligvareforretninger, som borgeren kender og har sat pris på igennem et langt liv, findes der dog et alternativ til den ny indkøbsordning. Alternativet er Senior Indkøbs Gruppen, som har bestået i mange år, men af ukendte årsager ikke har fået den store opmærksomhed, når Hørsholm Kommune visiterer den ældre borger til indkøb.

Senior Indkøbs Gruppen er en gruppe af frivillige, fortrinsvis pensionister, der én gang om ugen indkøber almindelige dagligvarer i nærmeste butikscenter, eventuelt går på apoteket, snakker over en kop kaffe og enkelte gange efter eget skøn ledsager til fods eller giver et lift i bilen. Borgeren aftaler selv fra gang til gang med den faste indkøber fra Senior Indkøbs Gruppen hvilke varer, der skal indkøbes. Indkøbet afregnes direkte mellem den ældre borger og indkøberen.

For at modtage hjælp fra Senior Indkøbs gruppen skal borgeren være visiteret til indkøb af Hørsholm Kommune og være i stand til at håndtere indhold af indkøb samt betaling af disse.

Senior Indkøbs Gruppen er oprettet og drives af Hørsholm Seniorråd ved hjælp af en kreds af frivillige, som både organiserer og gennemfører indkøbene. Der er ingen omkostninger for den enkelte borger i forbindelse med anvendelsen af Senior Indkøbs Gruppen. Ordningen betyder også, at det ikke er hjemmeplejen, der skal købe ind for den ældre, hvilket igen betyder mere tid til den faglige indsats i hjemmeplejen.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk