Sommer i Hørsholm – 1936 – Dronningedammen

#

Af Lisbet HeinDronningedammen – Foto: Svend Türck – Lokalarkivet i Hørsholm

Her er vi ved Dronningedammen en sommerdag i 1936. Dronningedammen var i 1930’erne større end i dag – det var i slutningen af 1940’erne at den blev reguleret og fik sin nuværende ovale form. Søen er set fra sydøst, og det er Hørsholm Gasværk til venstre, herefter husene på Gasværksvej og Dronningevej. I midten skimtes beboelsesejendommen på hjørnet af Selmersvej og Ørbæksvej.

I midten af 1930’erne besluttede Hørsholm Kommune at udgive en turistbrochure. Kommunen engagerede den kendte fotograf Svend Türck til at komme til Hørsholm i sommeren 1936 og lave optagelser fra forskellige steder, som man syntes skulle fremhæves i brochuren. Så vidt vides, blev brochuren ikke til noget, men Türcks optagelser gik ikke til spilde – de blev brugt af kommunen i mange sammenhænge de følgende år, og findes i dag i Lokalarkivet i Hørsholm.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk