Øgede indtægter til Hørsholm

#

Af Svend Erik Christiansen, Medlem af kommunalbestyrelsen (S) – Foto: Peter Brandi©

Hørsholm har brug for en solid service fra kommunen. Det nytter ikke at blive ved med at tro at offentligt ansatte bare kan løbe hurtigere og hurtigere (tænk bare på plejen i Århus).

I de centrale aftaler, udligningsaftalen og budgetaftalen, er der blevet en ny mulighed for at få stoppet den evige skure med besparelser ovenpå besparelser o.s.v., o.s.v. Vi i Socialdemokratiet i Hørsholm konstaterer at aftalerne indebærer, at vel skal vi betale mere i udligning m.v.; men Hørsholm kommune får som en engangsforeteelse i 2021 mulighed for at hæve skatten (ca. 0,5%), uden at det betyder, at vi skal af med mere i udligning. Alle pengene fra en skatteforhøjelse i 2021 vil for en gangs skyld gå direkte til Hørsholms egne borgere.

Hørsholm kommune har den 5 laveste kommuneskat i hele landet. Hvis vi forhøjer skatten med måske 5%, havner vi måske på at være den 7 laveste. Det er da ikke så ringe endda,

En skatteforhøjelse på 0,5 % vil ikke jage nogen fra hus og hjem. Beløbsmæssigt svarer det ca. til en flaske rødvin mindre om måneden. Vi kan vel alle have godt af at drikke lidt mindre rødvin.

Derimod vil en skatteforhøjelse gøre, at vores borgere og medarbejdere vil kunne opleve en service i kommunen, som de med rette burde kunne forvente. Gennemsnitsindkomsten i Hørsholm er langt større end i resten af landet, og jeg tror at borgerne i Hørsholm, også derfor, med rette forventer en ordentlig offentlig service.

Nu har der, i de 3 år denne kommunalbestyrelse har siddet være skåret ned hvert eneste år. Hvis man hjemme i de enkelte husholdninger ikke kan få det til at løbe rundt, men år efter år skal skære ned, når man til en grænse, hvor enten familien opløses, man flytter til en billigere bolig eller man øger sin indkomst.

Jeg tror ikke, at der er ret mange af vores borgere (undtaget naturligvis de evigt skrivende Venstre og DF -er), der mener eller tror, at vi rutter med pengene i kommunen, tværtimod. Kunne det så ikke for en gangs skyld være en befrielse for borgere, frivillige, ansatte i kommunen m.fl., at kommunen ikke skal spare i 2021, men måske tværtimod vil kunne forbedre økonomien, så vi står bedre rustet i årene fremover.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk