National flagdag for Hørsholms veteraner

#

Af Peter Brandi – Foto: Peter Brandi©

Lørdag d. 5. september markerer Hørsholm Kommune Den Nationale Flagdag for Hørsholms veteraner og andre udsendte under Danmarks Flag. Arrangementet afholdes om formiddagen for veteraner og deres pårørende på Hørsholm Rådhus, Slotsmarken 13.

Borgmester Morten Slotved siger: ”Vi er glade for, at vi får lov til at markere og afholde Den Nationale Flagdag d. 5. september i år. Heldigvis har vi fundet et format, der overholder restriktionerne i forbindelse med corona. Så derfor er det en glæde for Hørsholm Kommune at invitere Hørsholms veteraner til en hyggelig formiddag.”

Program udarbejdet sammen med Veterancafé
Dagens programlægning er udarbejdet i tæt samarbejde med en arbejdsgruppe fra Veterancafeen Hørsholm, herunder bl.a. Hørsholm-veteraner Ronnie Santiago, Lars B. Olsen, Anders Kinnerup og Henrik Abildstrøm.

På vegne af veteranerne udtaler Henrik Abildstrøm: ”Flagdagen betyder meget for veteranerne, da den første og fremmest er en vigtig anerkendelse af veteraner og deres pårørende. Samtidig er dagen også en påmindelse om de veteraner, som er kommet hjem med skader på krop og sjæl og som, sammen med deres pårørende, kæmper med følgerne af deres oplevelser. Sidst med ikke mindst er det jo en anledning til at stoppe op og sende tanker til de faldne og deres pårørende.”

Mindehøjtidelighed på Hørsholm Kirkegård
Landet over fejres 100-året for Genforeningen, og det markeres også i Hørsholm. For alle interesserede er det muligt at starte dagen ved en mindehøjtidelighed for de faldne krigere fra 1848-50 og 1864 på Hørsholm Kirkegård. Vi mødes kl. 8.30 og går sammen til Mindepladsen. Efterfølgende afholdes det lukkede arrangement for veteraner og deres pårørende på Hørsholm Rådhus. 

da_DKDansk