Årets budgetforhandlinger

#

Af Borgmester Morten Slotved (C) – Foto: Peter Brandi©

Jeg er meget overrasket over vidtløftige luftkasteller fra DF og Venstre i medierne her i Hørsholm.

De seneste dage har V og O haft alle de rigtige holdninger, som vi alle gerne vil have. Hjælpe de ældre med flere penge. Støtte børnene med flere penge. Ingen skattestigning. Det hele skal pensles ud i medierne inden man går til forhandling. Kære V og DF, det betyder jo at I maler jer op i hjørne, hvor I ikke kan forhandle.

Venstre mener at udligningen er blevet mindre. Nej, den koster efter 4 år Hørsholm 53 mio. årligt fuldt implementeret. Det skal finansieres. Og det kan ikke gøres med et 1-årigt grundlag, hvor KL og regeringen har givet 1 årige penge til kommunerne, for at komme gennem Corona.

Hørsholm har ubalance på 160 mio. kroner sammenlagt over 4 år. I fremhæver hele tiden Rudersdal.
Rudersdal hævede skatten med 0,3% sidste år, og har indgået forlig om at hæve med næsten 0,3% i år. I Rudersdal kan man godt se hvordan udligningsaftalen presser de næste 4 år, og de vil kæmpe for at få et budget i balance. Kom med et reelt budget i balance med service forbedringer på velfærdsområdet og ingen skattestigninger. Så er jeg med. Men fugle på taget og taltrylleri er ikke konservativ politik.

Og DF, come on. De ønsker og forventninger I har meldt ud på Facebook, sætter kommunen under administration indenfor 2-3 år.

Kære V og DF, vis nu om I vil tage ansvar og forhandle ved forhandlingsbordet – eller forhandler I gennem pressen?

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk