Halvdelen af damelandsholdet brager sammen i klubkamp i Herlevhallen lørdag

#

Af Mads Olesen – Foto: Markus Kluge©

Når Hørsholm og BMS Herlev brager sammen lørdag kl. 14 i Herlevhallen, er det med præcis halvdelen af spillerne fra det danske landshold, der i søndags vandt den første kvalifikationskamp i dette årtusinde (efter at have været ude af konkurrencerne i over 15 år). De to hold, der er at finde som henholdsvis nummer et og tre i tabellen, har tre landsholdsspillere hver, mens Hørsholms træner Jesper Krone også er landstræner.

Landsholdsspillerne Gritt Ryder, Anne Hee og Elisabeth Brynaa stiller op for Hørsholm, mens BMS har Ida Tryggedsson, Emilie Hesseldal og Laura Ziegler.

Sidstnævnte er kun 18 år gammel, men er efter tre kampe Wolfpacks topscorer (60 point pr. kamp) og klart bedste rebounder (12,3). Hun fik sin debut på landsholdet i sidste uge, hvor det blev til fem point mod Tjekkiet.

Udover de to øvrige landsholdsspillere hos Wolfpack, skal man også holde med Emilie Gudmand, der er holdets næstmest scorende spiller og næstbedste rebounder.

Det er værd at bemærke, at Wolfpack kun har haft Hesseldal til rådighed i lige under tre minutter i kampene denne sæson på grund af skader. Hun spillede imidlertid på fuldt blus i landskampene i den forgangne uge og hun vil betyde et stort boost for BMS Herlev.

Hørsholm forventes at stille op i stærkeste opstilling, hvilket inkluderer Ástrós Ægisdóttir, den islandske forward, der endnu har debut til gode. Hun sad ude på grund af sygdom i sæsonens tre første kampe.

Hørsholms mest scorende spillere er de tre landsholdsspillere, men derudover skal man holde øje med Katrine Horneman. Den 21-årige forward kan ikke bare putte bolden i kurven, som Hørsholms fjerde mest scorende, men er også en lederskikkelse i et kollektiv af unge, dygtige forsvarsspillere i Hørsholm. Hun har, sammen med Gritt Ryder, ført det nordsjællandske forsvar til at være det i ligaen, som tillader færrest point pr. kamp efter alle hold har spillet mindst tre kampe.

Eksperterne har udråbt Hørsholm 79ers til tabere af kampen, ligesom det også var tilfældet, da de ubesejrede, forsvarende mestre før coronapausen mødte – og slog – BK Amager. Det er et tegn på en utroligt lige liga, hvor de fire øverste hold på enhver given dag kan slå hinanden – og måske et tegn på at ligaen skal vænne sig til et Hørsholm-hold, der ikke indeholder udenlandske spillere.

Der venter en spændende kamp i Herlevhallen, som er åben for tilskuere til en kamp, der afvikles coronasikkert.

Hørsholmtræner Jesper Krone:
– Det bliver en svær kamp. Først og fremmest fordi BMS er et stærkt hold med virkelig gode spillere på alle positioner. Det glæder for begge hold, men landsholdspausen har nok sat sine spor.

Fakta:
Række: Dameligaen
Dato: lørdag 21. november
Kamp: BMS Herlev Wolfpack (3) vs. Hørsholm 79ers (1)
Sted: Herlevhallen
Tid: 14:00

da_DKDansk