Hørsholm dumper igen på Erhvervsvenlighed

#

Ann Lindhardt, Spidskandidat og medlem af Kommunalbestyrelsen (V) – Foto: Peter Brandi©

Hørsholm har igen, igen fået en bundplacering i (Dansk Industri) DI’s årlige undersøgelse om Lokalt Erhvervsklima og erhvervsvenlighed. En placering som nummer 85 ud af 93 undersøgte kommuner må kort sagt betegnes som en bundplacering. DIs undersøgelse er den største undersøgelse i DK af erhvervsforholdene i danske kommuner. Undersøgelsen måler kommunens indsats på en lang række områder med relevans for virksomhedernes erhvervsvilkår.  

Resultatet af undersøgelsen er baseret på, at virksomheder i kommunen har vurderet deres kommunes indsats på en lang række områder med relevans for virksomhedernes erhvervsvilkår. Virksomhederne giver deres bud på, hvordan de oplever bl.a. sagsbehandling, trafikforhold, samarbejdet med jobcentret og lokalplanlægning. 

Det er en alarmerende dårlig placering til Hørsholm, og selvom det kun er 45 virksomheder, der er med i undersøgelsen, så skal det tages politisk alvorligt. Hørsholm kan ikke være tjent med år efter år at have bundplacering. En samlet 85. plads er minus 8 pladser ift. 2019. Det er simpelthen ikke godt nok, og alt tyder på, at dette slet ikke har haft nok politisk fokus i mange år. I kommunal sagsbehandling er Hørsholm helt nede på en 92. plads, ud af 93 kommuner!

Hørsholm er ikke en af Danmarks store erhvervskommuner, men derfor er det endnu mere vigtigt, at vi kan holde på vores eksisterende virksomheder og forhåbentlig få nye til. Vi er nødt til politisk at sætte meget større fokus og prioritere dette område, og undersøge de muligheder der er, så vi kan blive mere attraktive på erhvervsvenlighed. Venstre vil sætte dette på dagsorden på næste udvalgsmøde, for vi kan simpelthen ikke være tjent med den ene dårlige placering efter den anden. Vi er kun 9 placeringer fra at ramme Danmarks dårligste! Venstre vil blandt andet have en tættere dialog med Erhvervslivet. Det er vigtigt, at vores lokale erhvervsvirksomheder og kommende virksomheder føler sig hørt og vejledt. Vi som kommune skal agere som servicepartner frem for myndighed.

Vi må have området fuldt belyst, så vi kan komme ud af denne bundplacering. Hørsholm skal have en mere tydelig progressiv erhvervspolitik og dialog, der samtidig sætter gang i jobskabelsen til byen. 

da_DKDansk