Åbent brev fra Hørsholms Borgmester til top-politikere

#

Af Peter Brandi – kopi af det åbne brev

Morten Slotved har skrevet et åbent brev til Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (A) og Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A).

”Som borgmester mener jeg at det er vigtigt at så mange som muligt får muligheden for hurtigtests. Så jeg har henvendt mig til Regionen og Ministeren for at høre, om vores lokale tilbud kan indgå i det nationale tilbud.” Fortæller Morten Slotved.

Det lokale tilbud, som Borgmester Morten Slotved refererer til er, at Rungstedfirmaet CAPO Bio Tech, har en løsning, der kan bidrage til at forøge mængden af hurtig-test.

Borgmester Morten Slotved (C) – Foto Peter Brandi©

Borgmesteren skriver i brevet: ” I Hørsholm Kommune er vi begunstigede af, at virksomheden CAPA BioTech har etableret et smitteopsporingstilbud, som borgerne indtil videre har taget godt imod. Det er vigtigt, da borgerne i Hørsholm såvel som nabokommunerne er udsat for et højt smittetryk, der gerne skal bringes ned.

Det er mit indtryk, at CAPA BioTech har de fornødne kompetencer til at levere hurtig-test i et setup og en kvalitet, der matcher Falck, og jeg skal derfor opfordre til, at der indgås en aftale med CAPA BioTech om at hjælpe til med den nationale strateg”

I øvrigt henviser Borgmesteren til den aftale som regeringen og regionerne har indgået med Falck, om at levere hurtig-tests til befolkningen, og beder myndighederne om at inddrage CAPA Bio Tech i den forbindelse.

Det er altid godt, at vi får de lokale Hørsholm virksomheder bragt i spil. Vi skal i det hele taget støtte det lokale erhvervsliv.

Det er så mit personlige håb, at man også husker det, når der udbydes opgaver fra Hørsholm Kommune.

da_DKDansk