Amager slår iskolde Hørsholm

#

Af Mads Olesen – Foto: Markus Kluge©

Hørsholm 79ers’s skudprocenter var lørdag under frysepunktet mod Dameligaens førerhold BK Amager, der tog en sejr med hjem på 60-77.

Både på straffekast og bag tre-points linjen var Hørsholm helt kolde. Kun seks af 34 tre’ere gik i kurven, mens fire af 13 straffekast blev sat. Med de procenter, er det svært at spille mod det førende hold i ligaen, især når udeholdets canadiske stjerne havde en totalt dominerende kamp og Hørsholm ikke havde nogen, der kunne matche op.

194 centimeter store Angela Ribarich scorede 29 point på 20 skud og tog 23 rebounds for Amager. Hørsholm forsøgte snart sagt alt mod den store canadier, men der var ikke nogen eller noget, der kunne stoppe hende.

Amager tog tidligt en føring på 10-12 point, men i løbet af de sidste minutter af første periode og de første af anden kæmpede hjemmeholdet sig tilbage, især på baggrund af noget aggressivt forsvar. Det var med unge Ida LaCour Heebøl og Alberte Frisch på banen til at lægge pres på, at Hørsholm kæmpede sig tilbage på 25-26, men de forsvarende mestre kunne ikke holde momentum.

Ribarich fik scoret tre gange i træk og det gav Amager det momentum, der var nødvendigt for at komme foran med 15, 27-42, og kunne gå til pause foran 33-44.

Anden halvleg bølgede frem og tilbage, men uden Hørsholm kunne komme tættere på end fire point sidst i tredje periode efter en række gode aktioner fra især Marie Louise Blyme, der reducerede til 48-52. I fjerde periode var Hørsholm nede med seks, 54-60, med syv minutter igen efter to scoringer fra Frisch, men det var sidste gang kampen var tæt.

Ribarich scorede fire gange og Cecilie Tvede to, og så var stillingen 54-70 med fire minutter igen og kampen afgjort.

Med slutstillingen 60-77 går Amager alene i front af ligaen, da BMS sidder over denne runde. Hørsholm er nede på fjerdepladsen, efter Aabyhøj i eftermiddag slog SISU på udebane.

Gritt Ryder, anfører 
-Vi kommer ud og forsøger at give fysisk igen, men jeg er mega skuffet. Vi brænder rigtigt meget, men de scorer også 44 point i første halvleg og så er det svært at vinde kampe. De har nogle store spillere, som vi er lidt undermatchede på, men det kan ikke være en undskyldning. Samtidig skyder jeg selv én for ni på tre’eren og det er bare ikke godt nok. Det må jeg tage på mig selv. Jeg ved, der også er andre, der kan steppe op, så det håber jeg vi gør i næste kamp.

Jesper Krone, head coach
-Vi leder lidt efter den konstellation, der kan kæmpe med et stort, tungt og godt Amager-hold. De har nogle gode insidespillere og kan placere nogle skytter rundt omkring og det havde vi det svært med. Der, hvor det lykkes for os, er når vi får sat noget tempo på og får ramt nogle skud, selv om statistikken ikke er i vores favør procentmæssigt.

Statistik: https://www.fibalivestats.com/u/DBBF/1722198/bs.html

Stilling: http://dameligaen.dk/

da_DKDansk