Kan Hørsholm drille topholdet på udebane?

#

Af Mads Olesen – Arkivfoto – Markus Kluge© 

Lørdag tager Amager mod Hørsholm i Dameligaen. Amager er som tophold favoritter, men de to hold har spillet tætte kampe hele sæsonen.

De to hold har mødt hinanden fire gange i sæsonen; tre gange i Dameligaen og en gang i pokalsemifinalen. Kampene er endt med en sikker sejr til hvert hold, samt to helt tætte kampe, hvor Amager i sidste minut har trukket sig ud som vinder.

De tætte kampe har været Hørsholms akilleshæl i denne sæson, hvor fire af de syv nederlag er afgjort i sidste minut. Havde de kampe gået den anden vej, ville toppen af ligaen se meget anderledes ud, da nederlagene er kommet mod topholdene Amager og BMS Herlev.

Amager har etableret sig som tophold i ligaen, med ni sejre i 11 kampe. Topholdet har canadiske Angela Ribarich som stjerne, ved siden af danske profiler som Rikke Fabricius, Anna Seilund og Ena Viso. 190 centimeter høje Ribarich scorede i januar 29 point og tog 23 rebounds mod Hørsholm.

Hørsholm er handicappet af at landsholdsspiller Anne Hee er ude med en knæskade, som forventes at holde hende ude indtil lige før slutspillet.

Det giver endnu højere arbejdsbyrde til Gritt Ryder, der er holdts bedste i point (15,1), rebounds (9,9), assists (5,5), samt steals (3,2).

Kampfakta:
Dameligaen – BK Amager vs. Hørsholm 79ers
Tid: Lørdag 19. februar 15:00
Sted: Amagerhallen

da_DKDansk