Den ærgerligste historie i mine 27 år i kommunalbestyrelsen!

#

Af Thorkild Gruelund (Q) – Foto: Peter Brandi©

Lad mig slå fast. Den daværende kommunalbestyrelse, som besluttede at købe det nedlagte Usserød Sygehus, havde en klar forventning om ’her og nu’ at tjene penge til kommunekassen.

Også udvikling af et attraktivt nyt boligområde. Men hvis det primært var udvikling, kunne vi politikere bare styre den ved lokalplanlægning. 

Politikerne opfattede, at de holdt en guldklump i hånden. Guldklumpen var så tung, at den daværende kommunaldirektør skulle hjælpes af et advisory board. Nogle af Danmarks klogeste på ejendomsudvikling blev samlet til at bistå kommunaldirektøren.

Al Europa nord for Donau ville komme til Hørsholm for at beundre. Det kan vi jo stadig nå. Jeg mener bestemt, at PH Park bliver et flot og spændende projekt.

Lige nu er PH Parks økonomi ’alles kamp mod alle’.

I min optik ’skyder’ vi formelt rigtigt, når vi klandrer borgmesteren. De ’gyldne’ kæder forpligter! Tillad mig en sammenligning. Det er ministre, som får ’næser’. Departementschefer får skideballer.

Henrik Klitgård har ret, når han beskriver alle de gange, vi har haft møder om PH Park.

Glen Madsen har ret, at vi forventede – på baggrund af en del af selv samme møder, et klækkeligt provenu på salget. 

Borgmesteren har ret, vi alle stemte ja, når PH Park var på dagsordenen. En ’fjer i hatten’ til borgmesteren. Men samtidig en bommerang!

Satte borgmesteren overhovedet de rigtige spørgsmål til afstemning? Flere har efterspurgt det samlede økonomiske overblik. Det fik vi aldrig.

Politikerne skal tydelig gøres forståeligt, at der er et spænd på 150 millioner kroner fra det højest mulige overskud til det værst tænkelige underskud. Det er det, det hele handler om! 

F.eks. Vil vi en park til 50 millioner? eller vil vi bygge en ny flot børnehave? Hvad har vi mest behov for?

I det private erhvervsliv ville ansvarlige nok blive fyret for en hændelse som økonomistyringen af PH Park.

I Folketinget ville man nedsætte en kommission til granskning af hændelsen. Vi bør nok gøre det samme i kommunalbestyrelsen. Tale ansvar!

Vi 19 politikere stemte ja – til forkerte spørgsmål.

Det har aldrig været kommunalpolitik, at den enkelte politiker skal sidde med millionregnskaber på sin lommeregner.

Må jeg udtrykke håb om – uanset økonomi, at vi får en flot PH-Park!

da_DKDansk