Hørsholm overrasker og slår Amager

#

Af Mads Olesen – Arkivfoto: Markus Kluge©

Hørsholm startede kampen godt, med to tre’ere fra Josephine Tullin, på vej mod en 6-8 føring efter fem minutter. Det gav selvtillid mod topholdet, der dog kortvarigt tog føringen mod slutningen af første periode, efter scoringer fra fem forskellige spillere. De to hold gik dog ind til anden periode helt lige, 15-15, efter tre point fra Elisabeth Brynaa kort før hornet lød.

Da Alberte Frisch og Kristine Risager ramte tre’ere i starten af anden periode, havde gæsterne ramt fem af tolv fra langdistancen, og den gode tendens fortsatte resten af første halvleg. Risager, Brynaa og Ryder alle ramte igen udefra og det var medvirkende til at Hørsholm kunne gå til pause med en føring på tre point, 36-39.

Kampen fortsatte tæt i anden halvleg, med scoringer fra begge hold. Især brillierede Hørsholm-anfører Gritt Ryder med syv point i træk, mens det var Ribarich, der satte scoringer for Amager. Da Elisabeth Brynaa med tre minutter resterende af tredje periode satte tre point fra venstre hjørne, tog Hørsholm sin største føring i kampen, på 48-55.

Bare et minut senere blev føringen på 12 point, da Brynaa stjal bolden og blev fejlet bagfra i et fastbreak. Det takserede dommerne til en usportslig fejl, som gav to straffekast til Brynaa, som hun sikkert omsatte, samt bolden i siden til Hørsholm. I det angreb satte Alberte Frisch en tre’er og så havde Hørsholm ramt 11 af 25 af den slags og havde en føring på 48-60.

Rikke Fabricius og Annemue Espensen fik reduceret til 52-60 inden fjerde periode og fra starten af den ramte Emilie Fogelstrøm og Rikke Fabricius begge udefra. Det reducerede Hørsholms føring til 57-60, men gæsterne svarede igen ved Ryder og Frisch, også udefra.

Slutfasen blev hektisk, med et hårdt Amager-pres, hvor de stjal bolden nogle gange de sidste halvandet minut og fik reduceret til 73-77 ved Viso, Seilund og Espensen, inden Hørsholm tog timeout med 49 sekunder igen. I den tænste angreb mistede Hørsholm bolden og Espensen havde mulighed for at reducere yderligere med en fri tre’er, men den gik ved siden af og Hørsholm fik rebounden ved Elisabeth Brynaa. Hun blev fejlet og satte et af to forsøg fra straffelinjen til 73-78.

Amager fik flere forsøg i næste angreb, men bolden endte hos Hørsholm med 8 sekunder igen og der blev kaldt timeout. Elisabeth Brynaa blev fejlet på indspillet og hun sikrede sejren med to sikre straffekast, inden Amager i sidste sekund reducerede til slutstillingen 75-80.

Statistik: https://www.fibalivestats.com/u/DBBF/1722201/bs.html

da_DKDansk