Storsejr til BMS mod skadesramte Hørsholm

#

Af Mads Olesen – Arkivfoto: Markus Kluge

Et skadesramt Hørsholm-hold havde det fredag aften overordentligt svært mod BMS Herlev Wolfpack. Uden tre nøglespillere kæmpede Hørsholm bravt, men hjemme i UCC Hallen vandt BMS Herlev 57-32.

Hørsholm måtte stille op uden anfører og point guard Gritt Ryder, der overstrakte en albue i sidste uges sejr over Amager, center Anne Hee og forward Marie Louise Blyme, der begge har knæproblemer. Alle tre ventes klar til slutspillet, men de var savnet mod BMS Herlev.

Hørsholm fulgte med i kampens første 7-8 minutter, med scoringer fra Josephine Tullin og Elisabeth Brynaa, men sidste gang Hørsholm havde rigtig kontakt var ved 12-8.

BMS Herlev brugte deres to store landsholdsstjerner Laura Ziegler og Emilie Hesseldal effektivt. Hørsholm havde kun en enkelt stor forsvarer klar til kampen, i Clara Madsen, og havde svært ved at stoppe begge BMS Herlevs fyrtårne.

Det lykkedes bedst med Hesseldal, der kun havde fire point på otte skud, mens Ziegler var mere effektiv med 12 point. Til gengæld var det så Hesseldal, der havde plads til at tage rebounds, og det lykkedes hun med. 13 blev det til i løbet af kampen.

Det var Hørsholms angreb, der især havde det svært. Gæsterne startede som nævnt fint, med otte point de første syv minutter, men herefter tørrede angrebet ud. I anden periode blev det kun til ni point og BMS Herlev kunne gå til pause foran 37-20.

I tredje periode var det ikke kun Hørsholms angreb, der havde det svært. Begge hold spillede aggressivt og flot forsvar, men ingen af trænerne kan være helt tilfredse, når en periode ender 4-4.

I fjerde periode kom BMS Herlev hurtigt foran 47-24 og så var kampen endegyldigt afgjort. Slutresultatet blev 57-32 og med det holder BMS Herlev fast i Amager i toppen, mens Hørsholm stadig kæmper med Aabyhøj om tredjepladsen og bedste seedning i semifinalerne.

Amager og BMS Herlev har begge 20 point for 13 kampe, mens både Aabyhøj og Hørsholm har 12 point. SISU er ude af kampen om slutspillet.

Kampfakta:
Dameligaen
BMS Herlev Wolfpack – Hørsholm 79ers 57-32 (20-11, 17-9, 4-4, 16-8)
Tid: fredag 26. februar 18:00
Sted: UCC Hallen

Topscorere
BMS Herlev: Laura Ziegler 12, Caroline Glud 12, Thea Mikkelsen 7
Hørsholm: Elisabeth Brynaa 10, Ida La Cour 6, Josephine Tullin 5

da_DKDansk