Socialdemokratiet tager fejl om flere ansatte pr. ældre på plejehjemmene

#

Af Glen Madsen (O) medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm – Foto: Peter Brandi©

Socialdemokratiet har den sidste uges tid været ude og påstå, at der siden 2018 er kommet flere ansatte per ældre på Hørsholms plejehjem. Det er ganske enkelt ikke korrekt!

Der er ikke kommet flere ansatte per ældre!

Tværtimod løber personalet på vores plejehjem stærkere end nogensinde før. Det gjorde de før pandemien ramte og i endnu højere grad her under Covid-19. Faktisk er personalet flere steder så udfordret, at de er ved at bukke under for det massive pres, de udsættes for. I den kontekst, synes jeg egentlig, det er decideret flabet af Socialdemokratiet at gå ud med en så åbenlys forkert fortælling.

Socialdemokratiets konklusion hviler på, at de for nylig har spurgt direktionen om lønudviklingen på kommunens plejehjem i årene fra 2018 til 2020. Ved første øjekast i svaret fremgår der rigtig nok en stigning i lønomkostningerne. Men i svaret gør direktionen samtidig opmærksom på, at de leverede tal er uden vikaromkostninger.

Alle, der har bare den mindste smule føling med forholdene på Hørsholms plejehjem, ved, at der indtil Covid-19 ramte, var et væsentligt forbrug af vikarer, og at dette ændrede sig drastisk fra marts måned 2020, hvor pandemien ramte Danmark.

Med den information in mente, bør det være fuldstændig åbenlyst for alle og enhver, at direktionens beskrevne stigning i lønomkostningerne ikke skyldes flere ansatte per ældre, men derimod den helt ekstraordinære situation, hvor det faste personale er gået op i tid og har taget overarbejde, for at få tingene til at hænge sammen.

Socialdemokratiet er, før dette læserbrev blev skrevet, blevet gjort opmærksom på, at de ud fra det svar, de fik, ikke kan konkludere, som de gjorde. Men de fastholder, at tallene er korrekte, samt at de har ret i, at der er kommet flere ansatte per ældre på kommunens plejehjem.

Her knokler personalet i ældreplejen en vis legemsdel ud af bukserne, løber hurtigere end nogensinde, og så har Socialdemokratiet den frækhed at sige, at de har fået flere kollegaer. Jeg synes, de burde skamme sig!

da_DKDansk