Hørsholm 79ers sikrer tredjepladsen med sejr over Aabyhøj

#

Af Mads Olesen – Arkivfoto: Markus Kluge©

Med en intens forsvarsindsats sikrede Hørsholm 79ers lørdag eftermiddag tredjepladsen i Dameligaens grundspil med en sejr på 69-49 over Aabyhøj, der dermed ender om nummer fire. Med det resultat er alle ligaens grundspilspladser låst fast.

I kampens første 27 minutter scorede gæsterne fra Aabyhøj under et enkelt point i minuttet og var især kolde fra langdistancen, hvor kun et enkelt af de første 13 forsøg gik i kurven.

Hjemmeholdet var anderledes effektivt fra tre’eren, især i første halvleg, hvor syv af 19 forøg gik gennem nettet. Især Gritt Ryder og Elisabeth Brynaa var skudt ind, med fem træffere på ni forsøg i kampens første 20 minutter.

Sammen med en koncentreret forsvarsindsats, hvor der blev kæmpet for hver en bold og spillet til grænsen fysisk, gav det hjemmeholdet en føring på 43-25 efter de første 27 spilleminutter. Det var nok til at sikre sejren, selv om Aabyhøj vågnede mere op til dåd i kampens sidste 13 minutter.

Alberte Rimdal og Julie Høier fik begge sat scoringer for gæsterne i tredje periodes slutning, inden Hørsholm satte endnu ti i træk ved Horneman, Madsen og Brynaa lige omkring periodeskiftet.

Nu var gæsterne dog i gang og Rimdal, Høier, Caroline Wich og Nikoline Sandbäck fik bolden i kurven, mens Aabyhøj reducerede fra 54-29 til 60-44 med fire minutter igen.

Gæsternes gode stime blev dog afbrudt af fem point fra Hørsholmanfører Gritt Ryder, på en tre’er og to straffekast, der tog luften ud af et muligt Aaby-comeback.

Slutstillingen blev 69-49, hvilket betyder at der med en enkelt rund igen af Dameligaen ikke længere kan rykkes rundt på stillingen. BMS Herlev vinder grundspillet og møder derfor nummer fire, Aabyhøj, i semifinalerne. Amager tager andenpladsen og møder dermed Hørsholm, der ender tre’er. SISU ender på pladsen udenfor slutspillet.

Sidse runde spilles onsdag 17. marts, hvorefter semifinalerne starter weekenden efter. Der spilles bedst af tre kampe om at komme i finalerne, der indledes lige efter påske.

Citat:

Gritt Ryder, Anfører, 13 point, 9 rebounds, 6 assists:

-Jeg synes vi dækker rigtigt godt op i de første tre perioder og så slappe vi lidt af. Aabyhøj laver gode ting til sidst, men vi skal holde fast i den indsats, vi har i starten. Vi skal dække op, som vi gør i dag. Samtidig spiller vi godt angreb, hvor vi får svunget bolden og fundet de frie spillere.

Kampinfo:

Topscorere:
Hørsholm: Elisabeth Brynaa 15, Gritt Ryder 13, Josephine Tullin 8, Katrine Lassen 8
Aabyhøj: Alberte Rimdal 17, Caroline Wich 10, Julie Høier 8

Statistik: https://www.fibalivestats.com/u/DBBF/1722182/bs.html

da_DKDansk